BiH
0

Dodik: Ukidanje RS-a je nedosanjani san Tihića i Silajdžića

FENA
"Ukidanje Republike Srpske je nedosanjani san predsjednika Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića i predsjednika Stranke za BiH Harisa Silajdžića", izjavio je danas u Banjoj Luci predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik.

Reagirajući na jučerašnju zajedničku izjavu Tihića i Silajdžića, Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da "čovjek može da sanja šta god hoće, ali to ne znači da će se to desiti u stvarnosti, te da isto tako, Tihić i Silajdžić mogu da sanjaju dokle god hoće da nema RS-a, ali kad se probude prvo što će vidjeti preko puta iz svojih stanova to je RS".

Ponovio je i da je RS trajna kategorija, te da misli da je krajnje vrijeme da Tihić i Silajdžić "poprave situaciju u Federaciji BiH kako bismo dalje mogli ići zajedno, a ne da se zanose nekim utopističkim idejama o ukidanju RS-a, jer do toga neće doći".

Ističući da su potrebni razgovori i dogovori o svim pitanjima, Dodik je najavio da će ovih dana objaviti da potpuno prestaje da reaguje na slične inicijative ako se one nastave.