Informacije Ministarstva
28

Dodik tvrdi: Ambasador BiH u Pakistanu je falsifikovao vize za 3.000 Pakistanaca

N. V.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik sinoć je gostujući na RTRS-u rekao da je ambasador BiH u Pakistanu falsifikovao ulazne vize za 3.000 Pakistanaca.

Dodik je kazao kako su na nedavnom sastanku u Predsjedništvu ovu informaciju iznijeli predstavnici Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara BiH naglasivši da Pakistanci koji su ušli u BiH sa falsifikovanim vizama predstavljaju sigurnosni problem.

On je rekao da podržava ideju deportovanja migranata nazad u Pakistan jer smatra da mogu napraviti ozbiljan problem, ali da proces koče pojedine politike u BiH koje žele da ih zadrže.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić se ranije izjasnio da je za deportaciju migranata, ali i za to da se oni rasporede na cijelu teritoriju BiH, odnosno i u RS što tamošnje vlasti trenutno ne dozvoljavaju.

Milorad Dodik je kazao da upravo ovaj primjer 3.000 Pakistanaca koji su navodno ušli u BiH sa lažnim vizama pokazuje zbog čega je RS rekla da se na njenoj teritoriji ne mogu smještati i zadržavati migranti.