BiH
0

Dodik sutra na sastanku bh. lidera u OHR-u

FENA
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik prisustvovat će sutra, 25. juna, sastanku političkih lidera u BiH koji će biti održan u Uredu visokog predstavnika u Sarajevu, potvrđeno je iz SNSD-a.

Glasnogovonica OHR-a Ljiljana Radetić je ponovila da je međunarodna zajednica podržala „prudski proces“ kao inicijativu koju su pokrenuli i dalje razvili domaći organi i da je OHR spreman da bude domaćin sastancima koji će voditi rješavanju političkih pitanja u BiH.

„Ova inicijativa osigurava forum za politički dijalog koji ima za cilj rješavanje ključnih pitanja sa kojima je BiH suočena“, rekla je ona.

Radetić je podsjetila da su se na martovskom posljednjem sastanku Vijeća za implementaciju mira politički lideri iz BiH, koji su mu prisustvovali, obavezali da će proširiti „prudski proces“ i u potpunosti se angažirati na rješavanju preostalih pitanja.

„U skladu s tom obavezom, OHR je spreman da bude domaćin sastancima koji će voditi ka toj mogućnosti“, zaključila je Radetić.