Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
reci to ovih 5-10 000 srba sa Pala i Istočnog Sarajeva što rade u SARAJEVU
Ma nema, citava RS protiv drzave, a vecina koja iz ovog entiteta nesto kao i radi, radi u drzavnim institucijama. Bas da vidim kako ce se postaviti svaki srbin iz RS-a kada mu tata Dodik kaze da lijepo napusti to svoje mjesto u drzavnoj fotelji i pocne da zivi od velicanja srpstva i RS-a. Hoce mu to Dodik placati rezije i slicno??? Ma bas bi volio da vidim sta ce biti kada Dodik kaze hajde svi napustite radna mjesta jer se meni drzava ne svidja.
A gdje ta takozvana rebulika sumska?
Ko te j..e, misli i vjeruj sta hoces, to su ti sve nacela jevtine demokratije...
E to je tako u vašim sprskim propagandističkim spisima kojima vas uče. Ozbiljni istraživači koriste istorijske dokumente i izvore i činjenice. Srblje se u banovim i kraljevim dokuemntima spominje samo kao granični narod, štoznači da ga nema u Bosni. Dalje, Bosna je bila najača srednjovjekovna država i Srbija niti srbijanski vladari nikad nisu vladali preko Drine a kamo li do pola Bosne (nebuloza, laž, obmana). Kralj tvrtko je proširio bosansko kraljevstvo osvajanjem srpskih oblasti (Bosna od Skadra do Zadra) i na krunisanju u Milama kod Visokog, proglašava se kraljem Bosne, Krajine, Dalmacije i na kraju dodaje i nad srbljem, znači i nad onima koje je pokorio. A svoje teorije o Bošnjacima i priče kako je to izmišljeno, potraži u Austrougarskim i turskim arhimavama pa se uvjeri. Prije 150 godina u Bosni su štampane dnevne novine BOŠNJAČKI LIST BEHAR; a bošnjaštvo su nam ukinuli nacionalisti koji su željeli i žele naš nestanak, al to nećete dočekati.
@@Superb, jadno je to sto je tebi izvor informacija Wikipedia. Trebao bi da procitas malo i stivo koje je bazirano na cinjenicama. Dakle, procitaj i povelje bosanskih Banova (Kulin, Dabisa...) prema Dubrovcanima. Procitaj i cinjenicu da je veci dio tadasnje Bosne (bez Hercegovine), bio pod vlascu srpskog Kralja Dragutina (dio od rijeke Bosne do Usore i juzno prema Sarajevu). Prvi srpski manastiri u Bosni datiraju iz XI vijeka, a ima ih podosta. Islam NIJE dosao u Bosnu sa Jevrejima. Bosna NIJE imala svoju crkvu (osim prema udzbenicima stampanim u Sarajevu od 1992). Dalje, nauci i kako je Hercegovina dobila ime. Bosna jeste postojala kao banovina ili kraljevina, ali svi bosanski banovi i kraljevi svoj narod nazivaju Srbima.
Evo ti citat: \"Dugo vremena se smatralo da se Tvrtko krunisao u manastiru Mileševa u Polimlju, te da ga je krunisao mileševski mitropolit. Kasnije je utvrđeno da Mileševa nije tada bila mitropolija, te da se zapravo radi o crkvi u Milima (današnji Arnautovići). Najnovija postavka je da je kralja krunio djed Crkve bosanske [citat potreban].\"
Čiju li si ti istoriju učio pa se ustručavaš dijeliti savjete i držati lekcije. Prvo, svi bosanski kraljevi su krunisani u mjestu Mile kod Visokog i nikada ni jedan u srpskim manastirima. Drugo, nikada ni jedan bosanski kralj nije uzimao ime stefan. Treće, Bosna je imala svoju Bosansku crkvu, koja je netala pod pritiscima hrišćanstva i islama. Četvrto, islam u BiH je došao prije turaka, zajedno sa jevrejskim progonom iz Španije (Maurski period). Najuspješniji bosanski kralj Tvrtko I Kotromanić. U sklopu svih ovih uspjeha Tvrtko se kruniše za kralja Bosne 1377. godine u mjestu Mile kod Visokog (današnji Arnautovići), što je krunidbeno mjesto i svih kasnijih bosanskih kraljeva. Potom, kralj Tvrtko se proglašava, poslije osvajanja novih teritorija, i kraljem Srbije, a malo kasnije i kraljem Hrvatske. Kralj Tvrtko osniva zatim bosansku trgovačku Novi, današnji Herceg Novi. Neobmanjiu javnost i ne prodajite srpsku propagandističku istoriju.
Vau koliko miroljubivih komentara i pametnih reklo bih se da ste vecernju zavrsili.Seljacine prve klase .
@Bosanac, ako jednog dana odlucis da procitas knjige koje su opisivale istoriju Bosne, a koje su stampane prije 1992 godine, shvatices da u Bosni nije bilo muslimana do dolaska Turaka. Svi bosanski kraljevi su krunisani u manastiru Mileseva krunom Nemanjica. Sebi su dodavali ime \"Stefan\", sto na grckom znaci \"kruna\". U poveljama koje su bosanski banovi i kraljevi upucivali Dubrovcanima, jasno se narod kojim oni vladaju naziva SRBIMA, a Dubrovcane se naziva VLASIMA. Povelje ne lazu, kao sto i istorija ne moze slagati u tom dijelu. Vecina srpskih manastira u Bosni su gradjeni prije dolaska Turaka. Isto tako, za vecinu crkava izgradjenih u Bosni su ktitori bili i muslimani, jer znaju koje im je porijeklo. Pametnom dosta, a tebi na nauk. Uz duzno postovanje prema dobrocinitelju Ajvaz-dedi, da znas da istorija Bosne ide i prije Ajvatovice.
ignorisati!
\"Na današnjoj pres-konferenciji Dodik je iznio i tvrdnje kako je RS stabilna, te iznio i podatke o prosječnoj inflaciji od četiri posto, rastu industrijske proizvodnje, bruto društevnog proizvoda...\" U ovo moze povjerovati samo neko ko nema mozga, ali kad skontam da je 50% stanovnistva glasalo za stranku koju on vodi onda vjerovatno i vjeruju u gluposti koje on prica.
500 godina nije malo
cuj predstavnistvo entiteta u sarajevu, to nece proci to je cista provokacija od vas iz bl da se zapocne rat sto vas vrli politicar ima za cilj ...bujrum kakvi glasovi kakvo preglasavanje treba ukinuti dejton i vratiti USTAV RBIH u koj drzavi na svijetu se cethnici krecu slobodno osim u BIH a znamo da su suradjivali sa okupatorima ...da suzivot i multikultura su moguci ali sa tvojim BL stavom odnosno brejvikovim ne treba uopce rasravljati ...zakon ima za vas i ima da ga postujete desnicarska zatucana posla
Nema mutli kulti BiH dok se mi ovako volimo i castimo, shvatite...Srbi su bar otvoreni, brate mi vas mrzimo i htjeli bi da se raspadne drzava, jel, a vi glumite kao neko multikulti drustvo, a pljujete na sva zvona po Srbima, a sa njima bi u drzavu, pa dobro sta vi hocete?? Protjerati nas ne mozete, pravo glasa nam ukinuti ne mozete, ajmo dalje?
nema vam mamara koristi od BIH dok ste je razvaljivali i pravili genocide tad ste imali koristi ...ghovna izopacena...ovo je direktan poziv u rat od strane glavuce
Zapocinjete rat? Pa to ne lici na mirne, multietnicke Bosnjake, dusu od naroda... Ili cete ipak da pokazete svoje pravo lice???