BiH
0

Dodik: Nema reformi ukoliko se traži ukidanje RS-a

FENA
"Republika Srpska je trajna kategorija i neće biti reformi u BiH ukoliko neko želi da ukine RS ili njenu policiju", ponovio je danas u Kenževu/Skender-Vakufu Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS-a.

Dodik je u izjavi novinarima, nakon otvaranja lokalnog novosagrađenog puta u mjestu Javorani, kazao da poručuje svima da je RS za mir i toleranciju, te za BiH, ali samo ako postoji i RS.

"Ako dođe vrijeme da nam ne bude dobro u BiH, onda ćemo mi da gradimo RS i da je jačamo i vraćamo povjerenje jednih u druge", naveo je etnitetski premijer.

Osvrćući se na trenutnu situaciju u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, Dodik je najavio da će 1.400 radnika uskoro dobiti oko 8.000 KM za zaostale 22 plaće.

U brodsku Rafineriju i zvanično je ušao ruski kupac "Neftegasinkor", a Dodik je kazao da će oni u to preduzeće uložiti još 970 miliona eura.

Navodeći da je ta i prodaja "Telekoma Srpske" primjer uspješne privatizacije u RS-u, te da entitetska vlada na računu ima 1,5 milijardi KM koje će biti uložene u razvoj tog bh. entiteta.