Očekuje podršku i drugih stranaka
1

Dodik: Ne odustajem od zahtjeva za Lagumdžijinom smjenom

SRNA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da neće odustati od zahtjeva za smjenom ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, u čemu očekuje i podršku drugih stranaka iz RS.

"Na ovom pitanju ne može se praviti kompromis i izlaz je jedino da se raščisti ta situacija na način da se pojača odgovornost za neustavno ponašanje", rekao je Dodik sinoć za RTRS.

Govoreći o evropskom putu BiH, Dodik je kazao da je "Federacija BiH okov, jer Republika Srpska mnogo bolje napreduje i da za njega nisu relevantne tvrdnje evropskog poslanika Hannesa Swoboda da "ne mogu biti dva puta" (prema EU).

On je dodao da je više nego relevantno stvaranje zajedničke srpske politike u regionu i da će zaštita regionalnih srpskih interesa biti tema novog sastanka sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u septembru u Banjoj Luci.

Član Evropskog parlamenta i austrijski socijaldemokrata Hannes Swoboda rekao je da su izjave o posebnim putevima Republike Srpske i FBiH prema EU čista fantazija koja nikada neće biti realnost i koja ne doprinosi napretku.