"Izlazak na izbore kao odgovor"
32

"Dodik na skupu u Srebrenici ponovo negirao genocid"

Klix.ba
Građanska inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" najoštrije je osudila ponovno negiranje genocida na stranačkom skupu održanom sinoć u Srebrenici.

"Riječi entitetskog predsjednika Milorada Dodika nikad nisu bile samo riječi, nego pokazatelji njegove namjere. Dodikova izjava u Srebrenici je još jedna ilustracija njegovih mračnih namjera prema Memorijalnom centru u Potočarima i najbolja indikacija planova za budućnost Srebrenice", navodi se u saopćenju.

"Odgovor građana Srebrenice svih nacionalnosti, koji se protive negiranju genocida u protekla tri mjeseca bio je masovna registracija za izbore u Srebrenici. Naš jedini odgovor na ponovno negiranje genocida je masovni izlazak na izbore svih građana koji imaju pravo glasa u Srebrenici.

Stoga, pozivamo sve građane Srebrenice i sve interno raseljene građane sa privremnim ličnim kartama u Federaciji BiH i pravom glasa za Srebrenicu da izađu na izbore i pokažu Dodiku da niko više nikad neće moći nekažnjeno vrijeđati najsvetije što imamo i gaziti po našim najdubljim traumama.

Glas u Srebrenici na izborima sedmog oktobra nije samo glas za sigurnost mezarja žrtava genocida počinjenog nad Bošnjacima istočne Bosne, nego i glas za sigurnu budućnost njihovih potomaka", poručili su iz inicijative Glasaću za Srebrenicu.