Komentari (215)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba UNDP reagovati jer su ulozili dio sredstava.. Kako se jedna skola moze zvati "Srbija"?
nije lose ni ime crkvina....ja mislim da je trebalo zadrzati stari naziv i dodati srbija....
Zasto se ne bi mogla zvati Srbija? Ako je Srbija pravi , zasto se ne bi mogla i zvati tako? Bilo bi super kad bi Vucic napravio jos par skola po BiH i neka ih zove kako god hoce. Na kom smo mjestu u Evropi po nepismenosti? Ja mislim da ta djeca a ni roditelji ne bi imali nista protiv da im je drzava Bosna i Hercegovina ili Turska napravila skolu i da ju je nazvala "Bosna i Hercegovina" ili "Turska".
Sta pise na pasosu ? Jel isto pise k'o i na skoli?
pise...sto pitas?
Vucic je vise u BIH nego u Smrdiji,valjda zaljubljen u BIH....
vucina trazi guzici cepa
Jebeš ti to, šta je Bakir uradio za Federaciju?
Sto RS-ovci bacaju hejt na anti-RS komentare :-)
Dodik ce postojati dok Bakir postoji
Pitanje je vremena koji će prvi " odvaliti"!
Vazno je da otvorena skola a kako ce se zvati je manje vazno. Crkvine ili Srbija, je li to toliko bitno. Ni Bosni i Hercegovini niko ne brani da napravi skolu u Sandzaku i da je nazove Bosna i Hercegovina. Mislim da smo jos uvijek , po broju nepismenih, prvi u Evropi, pa mi je ovo prepucavanje oko naziva skole degutantno.
@lightshadow . Povlacim paralelu sa nazivom skole "Srbija" u Bosni i Hercegovini. Mislim da je OK i da stanovnici Srbije ne bi imali nista protiv da BiH napravi skolu, recimo u Sandzaku, i da je nazove "Bosna i Hercegovina". Mislim da je podizanje skola, zaduzbina i investiranja u opste dobro vaznije od dnevne politike. Najlakse se manipulise sa neukim narodom. Zato pozdravljam svako investiranje u skole i obrazovne institucije. To je buducnost sa sve na nasim prostorima.
hahahahaha koje propalice ne znaju kako ce pa daju ime skoli jedne drzave, koji glup narod majko mila. Al skola je kod Bosanskog Samca sad bi oni i ime grada promijenili al ne mogu.
Debilu sta se bunite, pa nebi bila prva skola sa ovim imenom RS. Kakve veze ima turska skola eno je Federaciji. Vidis u RS su Srbi, a u Fed. su Turci po tvom shvacanju. Jadnice malo.
zar nije mogao naziv POSAVINA, koji ,,narcisi,,
zar nije mogao naziv POSAVINA, koji ,,narcisi,,
Hajde bolan za koju godinu će je zatvoriti zbog nedostatka djece, i ovako neznaju šta će od ostalih škola, ta Crkvina ima u vrh glave 1000 stanovnika i to pod velikim upitnikom e sad koliko ima đaka nije teško izračunati. Dobro je što djeca neće putovati a ostalo manje više propaganda.
Eto vam ga Vučiću, možemo li vam ga ikako pokloniti, nemojte ga ni vraćati!
Haj' nek otvore u Novom Pazaru ako smiju :-)
nigdje nije bilo vise cetnika islamske vjere kao iz novog pazara....a bit ce opet ako bog da......teroristicka islamizacija iz sarajeva nece uspjeti u sandzaku
Zasto BiH ne napravi neku osnovnu skolu u Novom Pazaru ili u okolini pa je nazovu Bosna i Hercegovina? Nece, zato sto pravljenje skole kosta. Lakse je davati suplje izjave i napadati Vucica po medijima da profiliraju sebe i skupljaju jeftine politicke poene. Zasto se i BiH politicare ne bace u pravljenje skola po bosanskim zabitima ili Sandzaku da se narod opismeni.
Pa dobro, nekada davno smo imali i Hotel Srbija na Ilidži.. Sada ga nemamo, naravno.. http://www.tuttocollezioni.it/cartoline/europa/Bosnia%20and%20Herzegovina/slides/O9008%20ILIDZA%20HOTEL%20SRBIJA%20Bosnia%20Erzegovina%20JUGOSLAVIA.jpg
@Wolfix Magarac si! Originalno je što u Sarajevu nema ni jedne ulice koja nosi ime iz srpske istorije iako su po popisu iz 1910. godine Srbi činili 43,49% stanovnika BiH! Od aneksije BiH kad se jedan dio muslimanske populacije priklonio okupatoru, sve činite da jedan narod izbrišete iz istorije Bosne i Hercegovine, iako je to njegova zemlja!
@Wolfix Ahahahahaha...pa ćuti jadan kad nemaš šta pametno da kažeš... Aj malo nauči istoriju, kad ti historija ne ide od ruke.. :))) Namjerno sam rekla popis iz te godine da neutrališem komentar u stilu.. kako su "zli" Srbi svu vodu navodili na svoj mlin... Znači: "Tokom austrougarske uprave u Bosni i Hercegovini provedena su četiri popisa stanovništva (1879., 1885., 1895. i 1910.), svaki naredni sadržajniji."
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Adekvatnije bi bilo da se zove "Propala velika Srbija". Jos malo i bit ce gotovo. Ptica Dodo i Vuk ce se samo spominjati u bajkama.
od toliko ucenih ljudi, pametnih i uspjesnih ti dajes skoli ime jedne drzave haha trebali su je nazvati dr.dragana dabica ili kako se zvao ratko dok se krio po sumama i gorama
kada mi pobjedimo...a bit ce to uskoro......ima da ides u skolu "cica draza"