BiH
0

Dodik: Ćamil Duraković još nije legitimno izabrani načelnik Srebrenice

FENA
Milorad Dodik (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da Ćamil Duraković „još nije legitimno izabrani načelnik Srebrenice, a nakon što je Apelaciono vijeće Suda BiH prihvatilo žalbu SNSD-a na izborne rezultate u Srebrenici i vratilo odluku Centralnoj izbornoj komisiji BiH na preispitivanje“.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da Duraković, "tek kada ga CIK proglasi za legitimnog načelnika Srebrenice, može da govori u to ime“.

"On to još uvijek nije. Sada odluka Suda potvrđuje da tu ima spekulacija i nezakonitosti, jer ako su oni odlučili da se to vrati na ponovno odlučivanje, možda nije bilo hrabrosti da konačno odluče, a nije moglo da se odluči drugačije zbog dokaza koji su proslijeđeni. Tu se prije svega radi o našoj tvrdnji da je bilo spekulativnog prijavljivanja, bez namjere da se tamo živi, što bitno utiče na sam legitimitet izbora i poštenje izbornog procesa", ustvrdio je Dodik.

Slična situacija se, kaže, dogodila i u Istočnom Mostaru i Istočnom Drvaru, pa za Dodika nema dvojbe zašto se to ne bi desilo i u Srebrenici.

On dodaje da treba sačekati konačnu odluku o izborima o Srebrenici, te da za to vrijeme, kaže, ne želi da polemizira s Ćamilom Durakovićem.

Vezani članci