CIK BiH
0

Dodijeljeni mandati iz Skupštine SBK-a za Dom naroda FBiH

FENA
Centralna izborna komisija BiH donijela je na današnjoj sjednici odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata iz Skupštine Srednjobosanskog kantona za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Utvrđeno je da su mandate osvojili delegati iz reda Hrvata Radoje Vidović, Karolina Pavlović i Mirko Batinić, saopćeno je danas iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH).

Mandat za Dom naroda FBiH iz SBK-a iz reda Bošnjaka osvojio je Salko Selman, a mandat iz reda Srba Nikola Simić, a mandat iz reda ostalih Amel Hadžiabdić.

Protiv ove odluke, u skladu s Izbornim zakonom BiH, može se podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda Bosne i Hercegovine u roku od dva dana od dana objavljivanja odluke.

Članovi CIK-a na današnjoj sjednici su donijeli i odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbori za načelnika općine Odžak/Vukosavlje prema kojima je novi načelnik ove općine Elvir Hadžiomerović iz Stranke demokratske akcije (SDA) koji je osvojio 50,80 posto glasova.