Slučaj Tomislav Petrović
0

Dodatne analize u slučaju višestrukog ubice iz Lipnice

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Glavni pretres u slučaju Tomislav Petrović, optužen za šesterostruko ubistvo u Lipnici, nije održan danas kao što je bilo planirano. Zbog kompleksnosti slučaja održano je statusno ročište.

S Psihijatrijske klinike Kliničkog centra Banja Luka sud je obaviješten da se zbog "kompleksnosti" slučaja moraju uraditi dodatna ispitivanja. Tužilac Stjepan Čačić zatražio je imenovanje novog tima vještaka koji će uraditi vještačenje, što je Sudsko vijeće i prihvatilo. Vođa tima će biti Milan Stojaković, a članovi, stalni sudski vještaci Ratko Kovačević i Slobodan Stanković.

Optuženi Tomislav Petrović, danas nije prisustvovao statusnom ročištu zbog sigurnosti i svrsishodnosti, a trenutno se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu u Banjoj Luci, gdje će biti obavljeno dodatno četvrto vještačenje.

Što se tiče prijedloga za produženje pritvora tužiteljstvo će, kako je danas novinarima kazao tužitelj Stjepan Čačić, predložiti produženje pritvora jer smatra da postoje razlozi zbog kojih je i određen i koji opravdavaju njegovo zadržavanje u pritvoru do okončanja sudskog postupka.

Kakav će biti ishod analize tima iz Banje Luke znat će se 1. aprila, za kada je zakazano naredno ročište.