BiH
228

Dobitnik "Srebrenog medvjeda" Nazif Mujić od ponedjeljka počinje raditi

FENA
Nazif Mujić (Foto: Klix.ba)
Nazif Mujić (Foto: Klix.ba)
Dobitnik "Srebrenog medvjeda" za najbolju glavnu mušku ulogu na 63. Filmskom festivalu u Berlinu Nazif Mujić dobio je posao na tuzlanskoj Panonici. Tako će najpoznatiji Rom u Evropi od ponedjeljka, 6. maja biti angažiran kao kulturni animator na Panonici.

"Naš posao je da animiramo goste, da ih zabavimo i pružimo im još jednu novu priču u okviru Panonike", izjavio je direktor “Panonike” Maid Porobić, istakavši da će Mujić doprinijeti tom poslu.

Nazifu Mujiću iz Poljica kod Tuzle, sakupljaču starog željeza koji je dobio tako visoko umjetničko priznanje, jedina želja bila je zaposlenje kako bi imao sigurna mjesečna primanja da prehrani svoju porodicu.

Općina Tuzla je u februaru ove godine primila u posjetu Mujića, te mu je obećano da će se u skladu s mogućnostima Općine Tuzla pokušati pronaći neko zaposlenje za Mujića, što se i dogodilo.

Općina Tuzla planirala je Mujićevo zaposlenje u okviru implementacije Federalnog programa zapošljavanja Roma, ali njegova realizacija kasni zbog zakonskih procedura.

Do realizacije Federalnog programa zapošljavanja Roma, Mujić će raditi kao kulturni animator na tuzlanskoj Panonici.