BiH
16

Do kraja sedmice oblačno vrijeme sa kišom, na planinama moguć i snijeg

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Građani i građanke Bosne i Hercegovine od sutra pa sve do kraja sedmice mogu očekivati oblačno vrijeme sa kišom koje će zamijeniti relativno tople i sunčane dane na kakve smo se brzo navikli.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama je moguće i da će padati snijeg. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da prestanak padavina možemo očekivati već poslije podne. Temperatura zraka tokom dana kretati će se između 8 i 15 stepeni Celzija.

Nešto ljepše vrijeme čeka nas u četvrtak kada će veći dio dana prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Ipak poslije podne uslijedit će naoblačenje sa zapada koje će u noći na petak usloviti kišu. Temperatura zraka kretat će se između -4 i 11 stepeni Celzija.

U petak ponovo oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama će padati i snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 stepen Celzija, a najviša dnevna temperatura zraka do 13 stepeni Celzija.

Prvog dana vikenda očekuje nas oblačno vrijeme sa kišom prije podne, a isto kao i prethodnih dana na planinama će padati i snijeg. Temperature između 1 i 12 stepeni Celzija.