Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Digitalizacija javne uprave je spas.
Neviđena glupost je da ti javna ustanova traži dokument koji se može dobiti iz te iste ili druge javne ustanove umjesto da ga samo povuče iz sistema... al valja nahraniti hiljade stranačkih šalteruša. Hrvatska je uvela internet servis za sve dokumente, ljudi su za nas postali zapad, mi još ganjamo papire
Ma nemojte jos, polahko. Bolje je nama cekati u redovima ispred poste.
Hoću da na jednom mjestu elektronski mogu dobiti tzv. CIPS (PBA2, PB3 obrasce), rodni list, vjenčani list, uvjerenje o državljanstvu, pregled saobraćajnih kazni, pregled poreza itd. Nije teško napraviti, a možete se i dobro ugraditi u tendere.
Hoćeš i prst u šupčić 🤣
Vjerovatno bi se moglo napraviti da se svi ti "papiri" mogu dobiti u mjesnim zajednicama. Barem, koliko se sjecam, neki od ovih dokumenata su se trebali mogli dobiti tamo.
15 dana vam samo treba da smislite rečenicu poput ove: "Nakon što se ispuni sva neophodna forma i na temelju dostavljenih dokaza utvrdi da je zahtjev organa koji traži pristup opravdan i potreba pristupa zakonita, prema definisanim oprativnim i tehničkim pravilima donose se akti kojima se odobrava pristup, zaključuje se sporazum o pristupu, uspostavljaju se servisi za elektronsku razmjenu podataka."
Bravo trojka. Bravo Forto
kad napravite da se ZK izvadi online, to cemo se rodit kolektivno
M-ba mi je već uveliko olakšao život da se ne maltretiram sa računima nego fino kafica i od kuće sve platiš,a uz to i manja provizija.Kad bi i ovo zaživilo bio bi top,a na ovom principu riješiti i zdrvstvene usluge...Sve što je moguće treba digitalizovati i pojednostaviti
Pa šta ćemo onda bez gužvi na šaletirima??? Ne valja ovo! Kako će onda norod da se gura, okuplja, smrdi kolektivno u zagušljivim šalter salama, šta ćemo sa šalterušama kojih ima više nego šaltera??? Ne treba nama ovo!
Slika dok cekaju somun u pekari :)
Evo koje su općine podnijele pa kaže Sarajevo i dr. karikiram, bože. Očekivao sam neku tabelu u excelu gdje stoji kad šta jest nije.
Pejane, drug moj ofirno je novinaru napisati istinu da je digitaluzacija izvrsena u opstinama gdje je Trojka na vlasti. Mali zeleni jos rade putem telala!
cips je najveca poslijeratna podvala
Kako moze Licna biti 17 km a vozacka 60 km??
Ličnu po zakonu moraš imati, dakle obaveza je. Vozačka je privilegija, luksuz. Zato je tako, i treba da bude tako. Lična bi trebala biti besplatna čak, a vozačka 120KM.
IDEeA je krimogna firma vozacka 60 km cenat sa cenat plastike 60 km brukaa
Ova firma za CIPS je krim organizacija ljudi
Ne tako davno sami racuni su se placali po salterima gdje cekas po sat vremena. Sve treba digitalizovati. Iako ce doci do gubljenja radnih mjesta.
Svi papiri koji se cekaju po 2h u redu, mogu da se rijese digitalizacijom i pomognu stanovnistvu i uposlenicima u isto vrijeme.. nadam se da ce ovo ozbiljno shvatiti oni koji se pitaju za poboljsanje usluga stanovnistva. Mislim da se moglo i ranije ovo uspostaviti, ali nema veze.
Ma opet ce raja sama otici po papir i to po mogucnosti svi zajedno u rani sabah. Dodjes u 13h nigdje zivog roba.