BiH
0

DNZBiH pristupa Programskoj platformi

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Demokratska narodna zajednica (DNZBiH) uputit će svim strankama potpisnicama Platforme (SDP, HSP, SDA I NSRzB) pismeni zahtjev za izjašnjenje o prijedlogu za pristupanje DNZ-a Programskoj platformi, a konačnu odluku o tome, nakon dobivenih odgovora, donijet će organi DNZ-a BiH, saopćeno je iz ove stranke.

DNZ smatra da je za svaki ozbiljniji napredak Bosne i Hercegovine potrebna odgovorna i stabilna vlast i u skladu s tim želi dati svoj doprinos da se uskoro ta vlast i formira, te da DNZ može biti konstruktivan i motivirajući faktor u formiranju i funkcioniranju vlasti na svim nivoima.

U Sarajevu je u četvrtak održan sastanak delegacija Demokratske narodne zajednice BiH (DNZ BiH) i Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) na nivou predsjednika stranaka na kojem je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, uspostavljanju vlasti u našoj zemlji i implementaciji izbornih rezultata.

Predsjednik DNZ-a BiH Rifat Dolić zahvalio je predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji na konstruktivnoj ulozi i pozivu SDP-a BiH upućenom DNZ-u za pristupanje Platformi koju je ranije potpisala četvorka SDP, SDA, HSP i NSRzB.