Čestitali pobjedniku
257

DNS priznao poraz na izborima u Prijedoru: Dobit ćemo rat sljedeće godine

N. V.
Predsjednik DNS-a Nenad Nešić i kandidat ove stranke za gradonačelnika Prijedora Goran Predojević su čestitali pobjedu kandidatu SNSD-a Slobodanu Javoru i tako priznali poraz i prije zvaničnih rezultata izbora.

"Muški je priznati poraz i čestitati pobjednicima, pa ovom prilikom čestitam gradonačelniku Prijedora Slobodanu Javoru", rekao je to lider DNS-a.

Nešić je zahvalio svim građanima Prijedora koji su danas izašli na prijevremene izbore za gradonačelnika i kandidatu koalicije "Za naš Prijedor DNS, SDS i PDP" Goranu Predojeviću na zalaganju za bolji grad.

"Analizirat ćemo u narednim danima sve što je dovelo do poraza. Već dugo u našim opozicionim redovima rasipamo energiju na podjelu funkcija kojih nema. DNS će trezveno postupiti i donijeti odluku kako će nastaviti dalje. Ovo je samo jedna izgubljena bitka, a nadam se da ćemo rat dobiti 2022. godine", rekao je Nešić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Goran Predojević je naglasio da uvažava izbor građana Prijedora i čestitao rivalu na pobjedi.

"Nastavljamo rad i ono što želimo su promjene u Republici Srpskoj iduće godine", dodao je Predojević.

U Prijedoru su danas održani prijevremeni izbori za gradonačelnika, nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju zbog bizarnih fotografija na kojima pije tablete i leži u WC-u. Na izbore je izašlo 25.800 birača ili 30,98 posto od ukupnog broja glasača, a prema nepotpunim podacima iz stranačkih štabova, pobijedio je kandidat SNSD-a Slobodan Javor.