Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Turizam divna stvar :)
Isto važi i za ministre i parlamentarce koje spominjete u svojim komentarima. I oni su tu da bi se šepurili a ne da pomognu BiH u razvoju bilo čega, a kamo li i samo turizma. Kako bi i mogli kad je za to potrebna pamet i inteligencija a ne politička podobnost.
Kako da ne, evo turisti već hrle u Sarajevo gdje će ih srdačno dočekati gomila džeparoša i policajci koji ne rade svoj posao jer se i nisu zaposlili u policiji da bi radili nego da bi se šepurili u uniformama. Priupitajte ih samo otkuda su se navukli u Sarajevo, i sve će vam biti jasno.
Turizam je odlicna ideja, ali se nazalost nije pomakla s mjesta godinama... Otvorila bi se nova radna mjesta, i to bi bilo super...
Ma samo nek se razvija. Kad bi svi ministri davali ovakav doprinos u njihovim oblastima, BiH bi procvjetala :D
Divne vijesti i lijepo ih je citati zaista, pohvale u svakom slucaju...
svaka čast, turizam treba još više da zaživi u BiH!
Kad bi se ulozilo u turizam, onoliko koliko se ulaze u neke druge stvari, mi bismo se izvukli bar dijelom iz minusa... Bosna ima toliko ljepote i potencijala, ali to izgleda niko ne zeli da iskoristi i da na taj nacin doprinese budzetu... Mozda se sjete jedno dana... Kad pogledate koliko turista dodje godisnje u Sarajevo, Mostar, Pocitelj... Pa na Unu, Neretvu, Drinu, a o planinama da ne govorim... E pa zamislite kad bi se ulagalo koliko bi tek tad turista bilo....
Svjesni smo da se mora raditi na proširenju smještajnih kapaciteta, unapređenju dostupnosti naših destinacija, poboljšanju cestovne infrastrukture, ali i promociji, te još kvalitetnijoj edukaciji našeg turističko-ugostiteljskog osoblja.
Sa zadovoljstvom možemo reći da u Bosni i Hercegovini broj turista iz godine u godinu raste, no, s obzirom na to da možemo biti još bolji i da želimo još bolje rezultate, to zahtijeva i još više rada, još više promocije i još više ulaganja. Tokom posljednjih nekoliko mjeseci radili smo dosta na promociji FBiH na turskom tržištu.