BiH
0

Đukanović stigao u Sarajevo, danas s vrhom države

FENA
Milo Đukanović (Foto: AFP)
Milo Đukanović (Foto: AFP)
Premijer Crne Gore Milo Đukanović, nakon službene posjete Hrvatskoj, sinoć je doputovao iz Zagreba u Sarajevo, u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande.

Kako je najavljeno iz Vijeća ministara BiH, svečani doček crnogorskom premijeru bit će upriličen danas u 10.00 sati na platou ispred zgrade institucija BiH, nakon čega slijede razgovori predsjedavajućeg Bevande i premijera Đukanovića.

Nakon toga Đukanović će imati razgovore s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem i sa članovima Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Željkom Komšićem, čelnicima oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kao i sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatkom Lagumdžijom.

Premijer Đukanović razgovaraće će sa najvišim zvaničnicima Bosne i Hercegovine o dinamiziranju ekonomskih i ukupnih odnosa, kao i o razmjeni iskustava u procesu evropske i evroatlantske integracije.

Posjete predsjednika Vlade Crne Gore Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini su, pored saradnje na bilateralnom planu, potvrda posvećenosti Crne Gore dobrosusjedskoj politici i jačanju regionalne stabilnosti, što je dodatni podsticaj i za ispunjavanje zahtjevnih obaveza u procesu evropske i evroantlantske integracije naše zemlje, saopćeno je iz Vlade Crne Gore.