BiH
29

Đozić: Stranka za BiH neće potpisati "Malkićevu platformu"

FENA
Nećemo potpisati takozvanu "Malkićevu platformu", odnosno onu platformu koju su napravili SDP, SBB, SDS i SNSD jer ona predviđa da u skupštinskoj većini Bošnjaci, odnosno probosanski izabrani odbornici u Skupštini, budu u manjini, kazao je danas Feni predsjednik Općinskog savjeta Stranke za BiH Srebrenica Adib Đozić.

"Mi smo se dogovorili da se izradi sasvim nova platforma gdje će skupštinsku većinu činiti, da tako kažem, većina probosanski orijentiranih odbornika, ali i jedna većina građana koji su okupljeni oko Koalicije za RS, a to su SNSD i SDS", dodao je.

Naglasio je da platformu koju nude SBB i SDP ova stranka neće potpisati, jer to je platforma u kojoj bi Bošnjaci bili u Skupštini općine zastupljeni sa četiri odbornika, a političke stranke okupljenje oko Koalicije za RS imale bi devet odbornika.

"Mi to nećemo prihvatiti", kazao je Đozić.

Po njegovim riječima, trebalo je jednu platformu da naprave četiri političke stranke koje su podržavale Ćamila Durakovića na izborima za načelnika Općine. U toj platformi trebalo bi da budu zastupljeni predstavnici četiriju ovih političkih stranaka.