Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko ti je seljak, mater ti jebem ubudjanu?!!!
Ako vam je vrijeme koje ste cekali da se Tomic oglasi bilo nepodnosljivo dugo, pitam se zasto se vi sami onda niste ranije oglasili. Na zalost sve dok HOHO i ine osobe predstavljaju generalni, a ne endemski tip u ponasanju pojedinaca u BiH; sve dok HOHO tipovi (ukljucujuci i one u nasoj vladi) bez imalo stida (zbog nedostatka svijesti o vlastitoj primitivnosti i gluposti) uzimaju za pravo da drugima dijele moralne i intelektualne lekcije ne treba onda da cudi cinjenica sto Bosance ostali narodi cesce uvrstavaju u stocno, a ne u populacijsko bogatstvo covjecanstva.
aljo king> dobra replika...
pridruzujem se cestitkama informatoru! ZIVIO ALIJA IZETBEGOVIC!
ma lija je kriv za sve, jeste ljudi, tako vam je, pa vjerujete ili ne vjerujete... alija je zapoceo rat, alija je naredio da se pobije srebrenica, naredio da se ispale granate na markale kako bi privukao sto vise stranih dobrotvoraca i na taj nacin pokrao sve moguce pare i donacije... Ma slusaj ti INFORMATOR: JEBEM TI MOZAK TVOJ USTASKI, CETNICKI, KOMUNISTICKI, KAKAV GOD, UGLAVNOM, USRANI...
tacno je to, ima uvijek izuzetaka. ali nazalost malo je cigana koji rade i koji posteno zaradjuju. i onda krene prica da im haman treba zlatni ljiljan dati jer zive ko ostali, rmbace i krvavo zaradjuju. a ima i ona da su stari sarajevski romi manje vise nestali pod navalom ovih siptarskih i srpskih cigana, sto dolaze iz makedonije, s kosova i iz srbije. tacno je da firaumi s gorice imaju i svoje male firme, radnje, i da su dio sarajeva. al ova govna sto svaki dan plaze po ulici, a smucaju se u cergama od kosova do bugarske, fakat ne znam sta s njima treba uraditi?!
....pa zar se Tomicu moralo ovoliko dugo cekati da se oglasite...pa znate li vi sta... @aman-zaman: ima tome najmanje 8 godina da se pojavio chlanak edine kamenice o uzeiru kahvicu i njegovoj kcerki. ------------- renato seferovicu, vrati se, ferhadija te ceka, a sad ce se i strosmajerova napuniti rajom, dolazi nam leeeto u zlatna dolinaaaaaa hoho | 13/04/2004 02:31:35 @hoho i mi Romi volimo djecu. renato je od 25.3.2004. punoljetan i on sam zna gdje ce, ali mi ne znamo da li je on uopste ziv. neko JESTE primio mito! i nije samo renato u pitanju, nego jos 45-oro djece. __________ @italy/bosnian (ex.&present)governments : KURAB VAM PEA, KURAB VAM CIJELA FAMILIJA! io sono giovanni nakarada | 13/04/2004 05:32:12 sae roma!!!
ZASTO STE IZBACILI OVU SLIKU ROMKINJE U PRVI PLAN... TOTALNA JE LAZ DA SU SAMO ROMSKA DJECA BILA SMJESTENA U DOMU "LJUBICA IVEZIC'. U TOM DOMU PRIJE RATA NIJE BILO SMJESTENO NI 3% ROMSKE DJECE... IZGLEDA DA JE NEKOME, A ZNA SE I KOME U INTERESU DA SE OVO STO SE DESILO SA DJECOM ZATASKA PA KORISTE OVAKAV PODMUKAO NACIN, KAO: MA PUSTI ROMI PRODALI DJECU... MA MENI SE CINI DA JE OVAJ GORE INFORMATOR BLIZU ISTINE... IZGLEDA DA JE NEKO KO JE U VLASTI DUBOKO UMJESAN U OVO..
@hoho: šta da ti kažem, previše generalizuješ i pod utjecajem stereotipa si. kao, da nema i Roma koji su emancipovan. juče, u emisiji Poz. geografija su bili Romi koji RADE u firmi i čija djeca idu u skolu. Sve negativno što si nabrojao može se pripisati i nekim drugim narodima, a nekima se može dodati i genocid. Nije se jednom desilo da u domu LJubica I.(ne znam kako se sada zove) neka žena koja nije Romkinja dodje po svoje dijete nakon što se predomislila. I Romi VOLE svoju djecu, a šta je za koga SREĆA to svako za sebe odredjuje.
pa ako volite deeeecu sto ih onda svaki dan tjerate na kijamet, na snijeg, kisu i zimu, da se skitaju po cijeli dan i dosadjuju narodu? da ih volite radili bi nesto posteno, pa makar cistili klozete, ali bi znali na kraju dana da ste krvavo i posteno zaradili svoj hljeb, i djecu bi naucili da se od prosjacenja ne pravi karijera. zato poklopi se usima, pljuvali ste kusturicu kad je napravio "dom za vjesanje", a on vas je prikazao jos u pozitivnom svjetlu, s dozom humora. al najlakse je zivjeti po napustenim zgradama i citav zivot biti svodnik sopstvenoj djeci, razvoziti ih po gradskim raskrsnicama i navece ubirati profit. sad cete vi reci kako su teska vremena, kako se nema posla. al vi ste prosjacili i smucali se i za titinog vakta, kad je svako radio i kad je bilo posla za svakog ko je htio raditi. zato, ne seri djovani nakarada, pun mi vas je kurac, i cigana i vaseg "teskog" boemskog zivota. da mi nije zao djece, gazio bi vas na svakoj raskrsnici, kad mi pokucate na prozor. majke mi moje, ja bi vas sve za kaznu natjerao da idete u skolu! i to 8 godina, ko svi ostali. pa da onda skontate sta znaci zivjeti posteno, a ne citav zivot pruzati ruku...
jedno od osnovnih djecijih prava je da zivi u SVOJOJ PORODICI. Dijete se ne moze usvojiti ako nema pristanka bioloskih roditelja(sa nekim izuzecima).
Mene samo cudi kako je vecina komentara u vezi dogadjaja oko nestale djece toliko otrovna i negativna. Pitam se samo da li se neko mozda zapitao da li je djecija ambasada zaista bila "pasivna" ili svi sa sigurnoscu znaju da su ovo prve reakcije nakon 12 godina. Pitam se da li ovakve reakcije citatelja imaju veze sa time sto su to djeca iz doma Ljubica Ivezic. Veoma povrsno i nekonstruktivno.
Sjetile se romine da bi mogli koju liru izžicat! To su na kraju krajeva bila djeca iz doma za nezbrinute, i sad se kao biološki roditelji sjetili svoje nejači, koja su najvjerojatnije već školovani momci i djevojke, pa uvidio ceribaša da bi tu moglo biti koja para za kuće. Uša romine prljave! Sve vas treba u Beograd potjerat. Tamo su vam sunarodnici.
SRAM NAS BILO...
kad kidnapovase i prozelitizirase one dvije bosnjakinje na pochetku 20 vijeka bilo je i mrtvih glava u mostaru. a sada,.... samo $$$$$....