BiH
0

Dječiji likovni radovi na kalendaru Općine Centar za 2013. godinu

Klix.ba
U Općini Centar je 20. decembra 2012. godine upriličena prezentacija općinskog kalendara za 2013. godinu na kojem su i ove godine štampani najljepši likovni radovi učenika osnovnih škola i polaznika predškolskih ustanova sa područja središnje sarajevske općine. Prezentaciji su prisustvovati autori likovnih radova, nastavnici likovne kulture i direktori osnovnih škola.

Ovom prilikom je pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero, u ime Općine Centar, čestitala autorima čiji se radovi nalaze na kalendaru, kao i njihovim nastavnicima te im uručila prigodne novčane nagrade i zahvalnice. Pri tom je naglasila da je štampanje ovakvih kalendara sa dječijim likovnim radovima kontinuirana praksa Općine Centar koja će se nastaviti i u budućnosti.

Nakon tradicionalne izložbe dječijih likovnih radova, koja je u povodu Dana državnosti BiH održana u Centru za kulturu Sarajevo, izbor 13 najljepših za općinski kalendar za narednu godinu izvršila je stručna komisija u kojoj su bili akademski slikari Mensur Porović i Sulejman Haljevac te predstavnica ULUBiH-a Asija Ismailovski.

Autori likovnih radova na temu "Ja vidim u boji, ja vidim šareno" koji krase kalendar Općine Centar za 2013. godinu su: Lana Tepavčević (OŠ "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak"), Mejrema Milić (OŠ "Hasan Kaimija"), Ajdin Kukan (OŠ "Hasan Kikić"), Almedina Korać (OŠ "Nafija Sarajlić"), Amna Dizdarević (OŠ "Vladislav Skarić"), Adelisa Habibović (Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju), Hana Alić (vrtić "Vrapčić" JU Djeca Sarajeva), Hana Aljević (OŠ "Musa Ćazim Ćatić"), Adna Džanković (OŠ "Isak Samokovlija"), Filip Božur (Katolički školski centar), Emina Pijalović (OŠ "Alija Nametak"), Vanja Vasiljević (OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević") i Karim Arslanagić (OŠ "Safvet-beg Bašagić").