Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"ovo je super aktivnost vezana za početak školske godine" tako izjavljuje jedan ministar obrazovanja, koji, uzgred rečeno nema ni dana iskustva u obrazovanju na bilo kojem nivou (vrtić, osnovna/srednja škola, univerzitet). Diplomirani ekonomsita na odsjeku za marketing koji je kratko radio kao novinar TV Hayat (ih, jake mi televiizije, seljačka politika) i čija se sva karijera vodi za politku, uređuje politku obrazovanja!!! Pa vi plješćite i pozdravljajte, a sutra se čudite što nam je obrazovni sistem takakv kakav jestse. Kao kada bi profesor biologije vodio npr. Ministarstvo unutrašnjih poslova, ili recimo, jedan dipl.ing. elektrotehnike da vodi Ministarstvo zdravstva.
Sport su uništili tako da stvarnih sportskih uzora nema (naravno, osim ovih koji se dokazuju u stranim klubovima pa nam ponekad dođu u posjetu, što nije loše, ali nije to dovoljno.). Kulturu nam srozavaju maksimalno pa se ni s te strane ne može mnogo uraditi. Nauka je sve više marginalizana i svedena na pijacu, pa ni od nje ništa. Tržište rada je katastrofalno. I na koji način sada da se "institucije i društvena zajednica se maksimalno uključe u pomoć toj djeci.", kao što reče načelnik? Možda kroz vjerske institucije? Ili kroz razna udruženja građana koja nemaju nikakvo uporište u struci, nego samo kamče novac iz budžeta ili od raznoraznih projekata? Zloupotreba djece pred početak školske godine i zamazivanje očiju roditeljima i javnosti da su stvari mnogo ljepše i šarenije nego što to izgleda. F U J!!! Sram nek ih bude.
...2013-e se bori za ono što smo imali 1960-e...