Od 3. augusta
186

Dječija igraonica uskoro će biti otvorena na platou sarajevske Skenderije

A. B.
Izgled dečije igraonice, Foto: Facebook
Izgled dečije igraonice, Foto: Facebook
U periodu od 3. augusta do kraja septembra na platou ispred Centra Skenderija u Sarajevu će biti postavljena dječija igraonica na otvorenom za najmlađe.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo je za Klix.ba kazao da će se igraonica prostirati na više od 2.000 kvadratnih metara, a najmlađi će moći uživati u raznovrsnim sadržajima koji će se tu nalaziti.

"Bit će im na raspolaganju gumeni tobogani, trampolina i staza kojom će moći voziti automobile na akumulatore za djecu. Cjelodnevna ulaznica će koštati 3 KM, a radno vrijeme će biti od 10:00 do 20:00 sati", pojasnio je Kapo.

Kapo je istakao da je Centar Skenderija preduzeće koje je u velikoj mjeri pogođeno pandemijom koronavirusa, pogotovo u finansijskom aspektu, prije svega jer su mnoge manifestacije i sajmovi odgođeni, a neki od njih i otkazani. Shodno tome, ovakvim i sličnim projektima pokušava se održati konstantno pružanje kvalitetnih usluga građanima.

"Centar Skenderija će pratiti sve mjere koje donesu nadležne institucije te je bitno istaći da je 100 posjetilaca maksimalan broj u isto vrijeme u dječijoj igraoni, na ulazu će se nalaziti sredstva za dezinfekeciju, a sva oprema koja se nalazi u igraoni će biti redovno održavana", dodao je.

Podsjetio je i na to da je Centar Skenderija nedavno realizovao i projekt "Ljetno klizalište" u dvorani Mirza Delibašić, koje je trenutno jedinstveno u regionu, a bit će otvoreno do 5. augusta.