Promocija magazina "EU Palčić"
0

FOTO / Djeca učila o idejama i vrijednostima Evropske unije

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Promocijom drugog broja magazina "EU Palčić" i serijom radionica za djecu od četiri do 12 godina na platou ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, Direkcija za evropske integracije (DEI) BiH obilježava 9. maj Dan Evrope u okviru "Produžene Evropske sedmice".

Šefica Odsjeka za promocije DEI-a Jasenka Hadžalija istakla je da je cilj obilježavanja Dana Evrope promovisanje ideja i vrijednosti EU i informisanje građana o putu BiH u okviru evropskih integracija.

"Zahvaljujući projektu Delegacije EU ove godine Dan Unije ne obilježavamo samo jedan dan, već 'Produženu Evropsku sedmicu' i to ne samo u Sarajevu nego i u drugim gradovima širom BiH", rekla je Hadžalija.

Ona je napomenula da se u okviru obilježavanja Dana Evrope u periodu od 4. do 17. maja ove godine organizuju brojne sportske i kulturne manifestacije širom BiH.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Urednica magazina "EU Palčić" Lamija Begagić istakla je da je ovaj magazin namijenjen djeci od pet do devet godina i da izlazi jednom godišnje.
"Osnovna ideja magazina je upoznati djecu sa idejama, principima i organizacijom EU, a posebna pažnja poklonjena je upoznavanju djece sa putem BiH ka EU", dodala je ona.

U današnjim radionicama ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH učestvuju djeca iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva.