BiH
28

Đapo nakon napuštanja SDP-a BiH: Danas je tužno i porazno naše obećanje "Država za čovjeka“

Piše: Er. M.
Mirsad Đapo, dugogodišnji član SDP-a BiH danas je podnio neopozivu ostavku na mjesto člana Glavnog odbora ove stranke. On ističe da sebi najviše zamjera što nije još više ukazivao na prisutni elitizam, egoizam, karijerizam, nepotizam i podanički odnos u SDP-u BiH.

Mirsad Đapo danas je saopćio da je nakon više od tri decenije donio jednu od najtežih životnih odluka - da podnese neopozivu ostavku na mjesto člana Glavnog odbora SDP-a BiH, te od stranke zatraži brisanje iz članstva.

Đapo je rekao da mu je dosta praznih deklaracija i demagogija koje se uglavnom plasiraju članstvu SDP BiH, a posebno povratnicima s prostora Republike Srpske.

On ne poriče svoju odgovornost za ukupne rezultate koje je SDP BiH ostvario na Općim izborima 2014. godine, a sebi najviše zamjera što nije više ukazivao na postojanje ozbiljnih unutarstranačkih distorzija u SDP-u.

"Sebi zamjeram što nisam više ukazivao na prisutni elitizam, egoizam, karijerizam, nepotizam, podanički odnos i niz drugih negativnosti koje su zahvatile praktično sve pore unutarstranačkih struktura. Savjest mi je čista s obzirom na to da nisam htio, niti sam bio dio elitističkog tima koje su članovi ove partije i javnost davno prepoznali“, rekao je Đapo.

Đapo je dodao da je na kraju prethodnog mandata bilo više od hiljadu SDP-ovih perjanica članova upravnih i nadzornih odbora, direktora javnih preduzeća, fondova, agencija, zavoda i mnogobrojnih savjetnika.

"Za budućnost takvih kadrova izražava se i danas neizmjerna briga. Danas je tužno i porazno naše obećanje 'Država za čovjeka' i zbog toga i nije čudno što su nam građani okrenuli leđa“, rekao je Đapo.

Kazao je da je i sam bio žrtva demagoškog i podaničkog ponašanja nekih članova rukovodstva, te da su beskrajno hvaljenje šefa i njegovog užeg kruga, elite, oponašanje u odijevanju, isti zvučni signal na mobitelu... znaci raspoznavanja podobnih u ovoj eliti.