'Željan sam hljeba se najesti'
0

Dirljiva priča siromašnog mladića dotakla mnoge

Sarajevo-x.com
Kada je devetnaestogodišnji Edis Hodžić, povratnik u bratunačko selo Podčauš, pred televizijskim kamerama priznao da je željan da se najede hljeba, ni tada nije gubio vjeru u ljudsku dobrotu. I bio je u pravu.

Kako su on i njegova porodica nakon rata ostali bez ičega, život im se sveo na surovo preživljavanje. Edis se nakon rata sa majkom i mlađim bratom vratio u selo i od tada je zaboravljen od predstavnika vlasti, institucija i brojnih drugih 'dušebrižnika'. Ali ne i od dobrih ljudi.

Forumaši našeg portala nakon što su odgledali prilog o mladom Edisu pokrenuli su temu nazvanu 'Haram im bilo' i akcija prikupljanja pomoći je krenula.

Prve pošiljke sa hranom, odjećom i kućnim potrepštinama već su stigle na adresu mladića bez oca. Edisov osmijeh govori sve.

Trenutno je skupljeno blizu 13 hiljada KM, koje su namijenjene za nabavku motokultivatora, te kupovinu stoke, od koje bi ova porodica mogla živjeti i radovati se životu.

Akcija traje do 10. maja, a svi oni koji joj se žele pridružiti i uvjeriti se kolika je snaga ljudske humanosti, neka posjete forum Sarajevo-x.com i informišu se o daljem toku akcije.

Ovo su TV prilozi prethodno objavljeni o Edisu Hodžiću i njegovoj porodici: