Pritisci na rad
190

Direktorica Gerontološkog centra u Sarajevu Melisa Alibašić-Hadžić podnijela ostavku

N. V.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Melisa Alibašić-Hadžić je podnijela ostavku na mjesto direktorice Gerontološkog centra u Sarajevu.

Ona je u poruci koju je dostavila Upravnom odboru ove ustanove naglasila da je riječ o neopozivoj ostavci i navela razloge ostavke.

"Kao što je poznato, već duže vrijeme sam izložena različitim oblicima pritisaka s ciljem da budem razriješena funkcije direktorice. U prilog tome govori i tvrdnja da Skupština KS bez ijednog valjanog razloga nije usvojila izvještaj o radu ove ustanove. Ovakvo stanje, koje je isključivo zbog političkih razloga, može štetno uticati na rad ove bitne ustanove, u čemu ne želim da sudjelujem", navela je.

Na pitanje Klix.ba da li su brojne optužbe radnika Gerontološkog centra da je vršila mobing nad njima jedan od razloga ostavke, ona ističe da će sve to biti dokazano na sudu.

"Njima je mobing kad moraju da rade, a to što neće da presvlače štićenike i što kradu, to im nije mobing", rekla je ona.

Na društvenim mrežama je iznijela i oštre poruke njenim prethodnicima za koje je kazala da su urušili Gerontološki centar te da nisu nabavljali potrebnu opremu za rad iako su imali milione na raspolaganju. Istaknula je još da je pored ogromnih pritisaka uspjela popraviti stanje u toj ustanovi.

Naime, Alibašić-Hadžić je na ovu funkciju imenovana krajem 2019. godine kao članica SBB-a, no stranku je napustila u aprilu 2020. godine.

Između nje i određenih radnika Gerontološkog centra u javnosti smo često mogli čuti "prepucavanja", a radnici su je optuživali za nezakonite javne nabavke, zapošljavanje i mobing, no ona ističe da radnici nisu razlog zbog kojeg je dala ostavku.

Ističe da su korisnici Gerontološkog centra u Sarajevu bili zadovoljni njenim rukovodstvom, te da napravile brojne promjene na bolje u vidu ishrane i slično. Najavila je da će ubrzo objaviti i šta je sve uradila tokom svog mandata kao i to šta je zatekla kada je došla u ovu ustanovu.