BiH
0

Direktor ICITAP programa za BiH uručio donaciju za potrebe Granične policije BiH

FENA
Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić, u prisustvu načelnika Terenskog ureda za aerodrome Fadila Jaganjca, pomoćnika načelnika TU-a za aerodrome Petra Kovačevića, te komandira JGP Aerodrom Sarajevo Enesa Obralije, primio je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo direktora ICITAP programa za BiH Jamesa Tillmana, saopćeno je iz Granične policije BiH.

U duhu dobre dosadašnje saradnje i iskazane izuzetne zainteresiranosti za rad i što kvalitetniju opremljenost Granične policije BiH, Tillman je direktoru Dumančiću uručio donaciju koja se sastoji od tri ručna metal detektora i dva računara.

Ta donacija omogućit će efikasniji način vršenja KDZ kontrole putnika i ručnog prtljaga. Time će biti povećana ukupna sigurnost putnika koji putuju preko graničnog prijelaza Aerodrom Sarajevo, avio-kompanija, te drugih subjekata na ovom graničnom prijelazu.

Tillman je kazao da će pomoć ICITAP-a Graničnoj policiji BiH u narednoj godini biti nastavljena u još većem obimu.

Direktor Dumančić zahvalio je Tillmanu za posjetu i uručenu opremu i kazao da izuzetno cijeni dosadašnju potporu ICITAP-a koji je kroz različite donacije ukupne vrijednosti 1.820,101,18 KM značajno doprinio kvalitetnijem i uspješnijem obavljanju poslova iz nadležnosti Granične policije BiH. On je dodao da u svemu prepoznaje i cijeni izuzetan osobni angažman Tillmana.