BiH
139

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH "pohapsio" novinare

Piše: E. F.
Vilićevo druženje sa novinarima (Foto: Klix.ba)
Vilićevo druženje sa novinarima (Foto: Klix.ba)
Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, danas je zaista isprepadao novinare i to nakon što je sa predstavnicima medijskih kuća organizovao neformalno druženje.

Naime, najprije je novinare koji su imali hiljadu i jedno pitanje ugostio, a zatim je jedan od njegovih specijalnih timova za osiguravanje VIP osoba, usred opuštenog razgovora, uletio na sastanak i prijeteći improviziranim puškama tražio od novinara da legnu na pod.

Iznenađenje ali i strah se mogao očitati na licima svih prisutnih, a svi su odreda poslušali naredbe policajaca. Odmah su se predstavnici sedme sile složili da ne bi voljeli biti meta ovih glasnih i opasnih momaka.

Današnjem druženju su prisustvovali i Uroš Pena i Mile Jurić, zamjenici direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Do simuliranja hapšenja novinara došlo je pošto je u susjednim prostorijama odigrana vježba u kojoj su uposlenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela spašavali VIP osobu u kriznoj situaciji.

Novinari su zatražili da vide pomenutu vježbu a samo u nekoliko trenutaka ona je izvedena na njima.

Inače, tokom razgovora sa predstavnicima medija Vilić je istakao sve dosadašnje uspjehe Direkcije na čijem čelu se nalazi tek nekoliko mjeseci, kao i nadležnosti ove policijske agencije.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela osigurava 136 objekata i čuva više od 20 VIP osoba u BiH.

"Mediji su izuzetno važna spona između policije i građana, odnosno najbolji način prezentacije našega rada. Mi se trudimo da budemo bolji iz dana u dan pa smo tako za 12 mjeseci uložili mnogo u opremu za svakog pojedinog policajca u Direkciji ali i njihovu obuku. Sada je 700 policajaca opremljeno za sve moguće situacije iz nadležnosti Direkcije, a proveli su i 10.000 sati na obukama.

"Potpisali smo i važne sporazume zahvaljujući kojima ćemo efikasnije djelovati. Jedan od njih je i sporazum o međusobnoj saradnji sa pet policijskih agencija u našoj zemlji", istakao je Vilić.