Trafo Elektroprenosa
12

Dijelovi Sarajeva od jutros bez struje, građani bez informacija kada će kvar biti otklonjen

Klix.ba
Dijelovi sarajevskih općina Novi Grad i Novo Sarajevo od jutarnjih sati nemaju električnu energiju. Kako saznajemo, uzrok je kvar na trafou Elektroprenosa BiH.

Kako nam je rekla glasnogovornica JP EP BiH Midheta Kurspahić, došlo je do kvara na trafou Elektroprenosa BiH u Buća Potoku i dio kupaca u Novom Gradu je još bez struje.

"Naše ekipe su uradile sve što je bilo u njihovoj nadležnosti i osigurale su alternativno napajanje električnom energijom za određeni broj kupaca. Iz Elektroprenosa su nam kazali kako očekuju da će do normalizacije dijelom ili u potpunosti doći u večernjim satima", kazala je Kurspahić.

Na stranici Elektroprivrede BiH najavljeno je kako danas neće biti električne energije u dijelovima Ilidže, Vogošće, Centra, Novog Grada, Novog Sarajeva i Ilijaša, a da će radovi biti okončani do 15 sati. Iz Elektroprenosa BiH se nisu oglasili.

Prema saznanjima Klixa, bez struje je danas bila i zgrada Energoinvesta u kojoj je smještena Vlada FBiH, a pojedini uposlenici Vlade su čak jedno vrijeme bili zaglavljeni i u liftu.