BiH
5

Detalji eksplozije u Tuzli: Eksplozivna naprava ubačena kroz prozor toaleta

Piše: D. Brkić
Faruk Balijagić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Faruk Balijagić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Službenici OKP PU Tuzla, Federalne uprave policije i dežurni kantonalni tužilac intenzivno rade na rasvjetljavanju sinoćnjeg napada na advokatsku kancelariju Faruka Balijagića koja se nalazi u tuzlanskoj ulici Maršala Tita.

"Uviđaj još uvijek traje i za sada mogu reći kako je nepoznati počinilac eksplozivnu napravu u advokatsku kancelariju Balijagić ubacio kroz prozor od toaleta. U eksploziji su oštećeni prozori, štokovi od vrata i drugi predmeti, a trenutno nemam informaciju u kakvom je stanju dokumentacija", rekao je za Klix.na Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Podsjetimo kako je eksplozivna naprava aktivirana u petak oko 23 sata, a nakon toga advokatskom kancelarijom se proširio požar. Brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara, a spašena je i porodica Bećirović koja je nastanjena iznad kancelarije Faruka Balijagića.

Faruk Balijagić je i ranije bio meta napada nepoznatih osoba. U oktobru 2011. godine nepoznate osobe su najprije pucale, a potom i bacile ručnu bombu na njegovu porodičnu kuću u tuzlanskom naselju Kula.