BiH
18

Desnica Radivojević se kandidovao za načelnika Srebrenice: SDA nema razloga da me ne podrži

Piše: Er. M.
Desnica Radivojević (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Desnica Radivojević (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Bivši ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i član Stranke demokratske akcije (SDA) Desnica Radivojević kandidovao se kao nezavisni kandidat za načelnika Općine Srebrenice iz reda srpskog naroda. Ovo je za Klix.ba potvrdio Radivojević lično.

On je kazao kako je predao liste i da je njegov cilj da pomogne razvoju Srebrenice na osnovu ličnog političkog i privrednog iskustva.

"Moji ciljevi su jači ekonomski razvoj i zapošljavanje te jačanje civilnog društva. Želim da pokušamo u Srebrenici napraviti punu multietničnost i zajedništvo", rekao je Radivojević.

Radivojević ističe kako ne želi nikakve podjele u Srebrenici i da ne želi da ova općina bude utemeljena na vrijednostima zajedništva.

"Te podjele mene kao čovjeka bole i ja ne želim da gledam te stvari. Potrebno je poštovati druge ljude i Srebrenici je potrebno više djelovanja i saradnje", rekao je Radivojević.

On je istako kako generalno ne mrzi ljude i da nema ništa protiv ljudi druge etničke pripadnosti te da će njegove politike biti utemeljene na povratku u ovu općinu.

"Srebrenica nije imovina političkih stranaka i ona pripada njenim građanima. Jednostavno, ne može jedna stranka uzeti ovoj općini dušu kao što su to pokušali učiniti u prošlosti", kazao je Radivojević.

Na pitanje da li će dobiti podršku SDA strukture čiji je član, Radivojević je kazao kako ne vidi nijedan razlog zbog kojeg je ne bi dobio.

"Moja lista je multietnička i mislim da je jedina takva. Ne vidim razloga da nemam podršku SDA strukture jer ja nikada nisam uradio ništa loše. Možda sam imao neku grešku koju bi mogao napraviti i svaki drugi čovjek, ali nikada nisam imao probleme ni sa kim iz SDA", dodaje Radivojević.

Na kraju razgovora je kazao kako se ne stidi onog što je bio i da sve ono što se dešavalo u SDA ne može i ne želi izbjeći.

"To se može nekome sviđati ili ne i ja to neću komentarisati. Znam dijeliti vrijednosti, raditi, biti i ostati čovjek i to je najvažnije", zaključio je Radivojević.