BiH
0

Dennis Gratz: Budimir se pokušava predstaviti kao branitelj ugroženih

FENA
Dennis Gratz (Foto: Klix.ba)
Dennis Gratz (Foto: Klix.ba)
Odluka predsjednika FBiH Živka Budimira da smijeni federalnog ministra finansija Antu Krajinu, za Našu stranku je još jedan u nizu loših poteza unutar procesa restrukturiranja vlasti, i posebno je indikativan u kontekstu predizborne kampanje koja je u počela mjesecima prije izbora.

"Pravdajući svoj ishitreni postupak neblagovremenom isplatom invalidnina u četiri općine u Zapadnohercegovačkom kantonu, Budimir pokušava da sebe predstavi kao branitelja ugroženih socijalnih i nacionalnih kategorija", smatra predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

Podsjetio je da je ovim činom Budimir učinio još neizvjesnijom budućnost kako primalaca invalidskih penzija u tim općinama tako i svih ostalih građana FBiH, jer u stanju blokiranosti procesa restrukturiranja federalne vlasti, ovaj čin dodatno ugrožava funkcioniranje Federacije.

"Jer, kako će u ovakvim političkim konstelacijama biti moguće da se u skorije vrijeme izabere nasljednik ministra Krajine, ili da se ospori Budimirov čin, što je od najveće važnosti, budući da je ministar Krajina odgovoran za provođenje svih budžetskih stavki", ističe Gratz.

Gratz je dodao da Budimirov čin svakako treba posmatrati i u kontekstu rivalstva njegove bivše stranke Hrvatske stranke prava (HSP), kojoj pripada i ministar Krajina, i njegove sadašnje Stranke pravde i povjerenja, saopćeno je iz Naše stranke.

"U ambisu u koji nas je dovela loša vlast u posljednje tri godine, čin predsjednika Budimira u ovom trenutku, ne znači početak suočavanja s lošom vlašću, već predstavlja politički ekzibicionizam i žrtvovanje općih interesa za sitne predizborne poene", zaključio je predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.