BiH
1

Demokratska fronta: Privesti organizatore ili inspiratore napada u Rajlovcu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sinoć je u Sarajevu završena prva sjednica novog saziva Predsjedništva Demokratske Fronte, saopšteno je iz ove stranke.

Predsjedništvo DF-a izražava duboku sućut porodicama mučki ubijenih pripadnika Oružanih snaga BiH Armina Salkića i Nedeljka Radića. DF najoštrije osuđuje ovaj brutalni teroristički napad.

"Napad na Oružane snage BiH je napad na cijelu državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane. DF traži od sigurnosnih agencija da se u najkraćem roku pronađu i privedu eventualni organizatori ili inspiratori napada", navode iz ove stranke.

Jučer je u DF-u izvršeno imenovanje povjerenika u kantonalnim i opštinskim organizacijama gdje su predsjednici KO i OO izabrani na druge funkcije.

"Usvojena je Odluka o raspisivanju izbora na nivou mjesnih organizacija i Pravila izbornog postpuka. Predsjedništvo DF usvojilo je i odluke o obavezi i visini plaćanja članarine i formiranju Statutarne komisije. Usvojeni su i pravilnici o registru članova, o disciplinskom postupku i unutrašnjoj organizaciji sekretarijata. Također, Hamed Hodžić je imenovan na poziciju direktora Demokratske Fronte", zaključuje se u saopštenju.