Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dejtonski Sporazum niko iz grupacije sva tri predstavnika sva tri konstitutivna naroda - nisu kako treba ni procitali, ali su za proteklih 13 godina svi ovlas pregledom (i uz asistenciju svojih savjetnika) uspjeli iscupati iz konteksta ono sto njima odgovara - a to su dijelovi koji im koriste za uzajamno prepucavanje i odrzavanje drzave u statusu quo - i brizno njegovanje agonije u kojoj crkava drzava i svi njeni narodi - a Sporazum koji je toliko demokratski skrojen - da priznaje samo tri konstitutivna naroda - a samim tim negira postojanje najbrojnijih - ostalih - cime DMS grubo krsi osnovna ljudska prava i slobode - ostalih - ukljucujuci i pravo na svoj entitet. Citat iz dijela pridike evropskih vjecnika: ,,...U tom kontekstu, istaknuta je neophodnost ustavne reforme počev od usklađivanja državnog i entitetskih ustava i zakona sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, do onih državnih struktura i institucija koje će Bosni i Hercegovini omogućiti da ispunjava svoje obaveze na putu prema evroatlantskim strukturama. Imajući u vidu cjelokupne prilike, najprihvatljiviji model je amandmansko djelovanje u f a z a m a, rečeno je ovom prilikom. ...\'\' ******* - Opet nas vracaju na pocetak od nicega do nicega i od nigdje ka nicemu - dobrome - buduci da glavni i odgovorni autor Dejtonskog Mirovnog Sporazuma - je persona non grata za - sve trofazne korisnike svih drzavnih resursa - od duhovnih do materijalnih - od ljudskih do energetskih - za ljude od trofaznog sistema koji nas uvijek drze pod visokim naponom a onda nas sporadicnim kurslusima peku i hlade. *********** Bez autora dejtonskog Mirovnog Sporazuma, g-dina Ricarda Holbruka - nema Ustavnih reformi, i u skladu sa tim - svi koji su od R.Holbruka prihvatili pomoc da se zaustavi krvoprolice - najmanje su kompetentni kritikovat covjeka koji im je pruzio ruku kad im je bila najpotrebnija - pa umjesto kritika neka se izvole sa duznim postovanjem - koristeci se svim diplomatskim metodama - obratiti na istu adresu sa koje su dobili sto su i trazili - a to je mir u Avnojevskim okvirima BiH - koji je u svakom slucaju bolja opcija od krvoprolica. No, nase diplomate koriste svoj diplomatski imunitet samo u okvirima svojih feuda, kad pred univerzalnim i pred BH Zakonima pocine kriminalno djelo. ********* Bez Ricarda Holbruka - od Ustavnih reformi nece biti nista.
nemas ti pojma. dovoljan si sam sebi da se sludis, da se zbunis i da se dovedes u ,,normalu\'\' - svestranacko svebosnjacki svestrateski kopro-k-anliticaru. tesko tebi s tobom . a jos gore i jos teze svima nama sa svima vama.
LUD -ZBUNJEN-NORMALAN Blamaza Bosnjaka i autogolovi i sludjenog gubitnika i beskicmenjaka SPASOJE TIHICA Lideri SDA i HDZ-a su zadnjih dana toliko okupirani željom da promijene vlast na državnom nivou u BiH, da su u potpuno drugi plan stavili ono čime bi se trebali baviti nakon lokalnih izbora, lokalnom vlašću, ukoliko se još neko sjeća da su nedavno održani lokalni izbori. I evo ih opet Tihić, Čović i Lagumdžija, Sarajevo i Mostar. SDA Mostara želi Bošnjaka na čelu grada jer imaju ubjedljivu pobjedu. Jedan od ključnih razloga što je ponovo došlo do mobilizacije Bošnjaka u Mostaru je sporazum na koji se SDA pozivala tokom izborne kampanje, da imaju zagarantirano mjesto gradonačelnika ako se ne podijele bošnjački glasovi između SDA , SDP i SBiH. Uspjelo! Nakon izbora, Čovic i HDZ su odbacili Sporazum i namagarčili Sulejmana Tihića. Sa druge strane Bulevara, hrvatske stranke su ujedinjene i žele Hrvata za gradonačelnika, a Čović je glasnogovornik te opcije. Rasplet se ne može predvidjeti osim što su svi javno izjavili da ove \"sitnice\" neće poremetiti dobre odnose SDA i HDZ-a. Što se tiče glavnog grada, neki naši sagovornici uvjeravaju nas da će Tihić i tu popustiti i da će najvjerovatnije SDP dobiti mjesto gradonačelnika Sarajeva. U drugoj varijanti, koju najavljuje, Tihić želi vidjeti na tom mjestu nekog nestranačkog kandidata iz reda drugog naroda. Odlično! Tihić nastavlja tražiti neki truli kompromis (niko ne zna tačno s kim) i neće ponuditi kandidata iz SDA. Ako takva ideja nije povezana sa pravednim imenovanjem Bošnjaka na čelu Mostara, onda je pogubna za njegovu stranku i njega lično. \"SDA i Sulejman Tihić ne samo da je izgubio više od stotinu mandata u odnosu na protekle lokalne izbore iz 2004., nego će za šaku političkih \'mrvica\' koje će mu baciti Čović i Lagumdžija uraditi sve da \'preda\' Mostar HDZ u i \'odrekne\' se Sarajeva\" , kaže nam jedan sagovornik iz SDA (Konjic) u Hercegovini. Kada se završi dnevnopolitička priča oko rekonstrukcije državne vlasti, od koje teško da može biti išta osim da BiH zapadne u još veću krizu, kad se okonča dogovor oko Mostara i Sarajeva, iz cijele priče izaći će izgleda jedan apsolutni gubitnik, da više ne spominjemo njegovo ime... znate ko je