BiH
0

Delegacija turskog parlamenta posjetila agenciju Anadolija u Sarajevu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Komisija za unutrašnjopolitička pitanja Velike narodne skupštine Republike Turske je, u okviru zvanične posjete Bosni i Hercegovini, posjetila i Regionalnu direkciju agencije Anadolija u Sarajevu.

Delegacija od pet poslanika Narodne skupštine Turske je u Sarajevo stigla na poziv Komisije za unutrašnju politiku Parlamenta BiH.

Visoku delegaciju turskog parlamenta u Regionalnoj direkciji agencije Anadolija je primio urednik agencije Serkan Fidan.

On je predstavio rad i dosadašnje uspjehe agencije u zemlji i regiji, kao i buduće planove agencije Anadolija.

Član komisije turskog parlamenta Alpaslan Kavaklioglu je istakao da je ovo uzvratna posjeta parlamentu BiH, te dodao da Republika Turska i njene institucije nedvojbeno podržavaju BiH na njenom putu razvoja i da će ta podrška biti nastavljena. Kavaklioglu i drugi članovi ove delegacije nisu krili zadovoljstvo posjetom uredu agencije Anadolija za Balkan.

"Očekivao sam mnogo manji ured. Ponosan sam na redakciju i ekipu koju sam ovdje vidio. Čestitam agenciji na ovom uspjehu i na korektnom prenošenju turskog glasa u svijet. Ovdašnja zbivanja i zbivanja iz svijeta uvijek pratim putemm agencije Anadolija", rekao je Kavaklioglu.

Visoka delegacija turskog parlamenta posjetila je i Predstavništvo TIKA-e za BiH, Kulturni centar "Yunus Emre", te Turkish Ziraat Bank Bosnia ured u Sarajevu i razgovarala s rukovodstvom spomenutih institucija.