Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
“Djecu ne ubijajte! Ne usudujte se dirati one koji obavljaju molitvu u svojim crkvama! Ne ubijajte žene i ostarjele! Ne palite i ne sijecite drvece! Ni kuce ne rušite!” (hadis)
@Dornauszieher procitaj cijeli tekst pa ces vidjet na sta se odnosi.
"Borite se protiv onih kojima je data knjiga" Ovaj časni ajet je prva zapovijed borbe protiv sljedbenika knjige nakon što se situacija sa mnogobožcima sredila, a ljudi u skupinama ulazili u Allahovu vjeru, kada je Arapski poluotok krenuo Pravim putem: Uzvišeni Allah, dž.š., naredio je Svom Poslaniku borbu protiv sljedbenika knjige, židova i kršćana, to je bilo devete godine, jer su oni poricali Muhammeda i nisu imali ispravno vjerovanje ni u jednog od poslanika"
PRIKAŽI ODGOVORE (30)
Pa naravno, kad je riječ o žrtvama stradalim od strane Bošnjaka, to se samo usput spomene, odnosno kopira se neko saopštenje i ne pridaje se tome neka velika važnost. A kad je riječ o stradanjima Bošnjaka, o tome se na veliko piše, uzimaju se izjave svjedoka tih zločina, istraživanja, tamo-vamo... Ne umanjujem nijednu ljudsku žrtvu, svačiji život je jednako važan i svaki zločin treba osuditi, ali neka novinarska objektivnost mora postojati.
Osudjujem jednako sve zlocine... ovo se nije smjelo dogoditi, a HDZ-ova politika i jest bila naseliti Hrvate Konjica i okolice po Hercegovini... i sad vise volim otici u svoj rodni Konjic nego zivjeti "nasilno" medju "nasim" u Mostaru, ako mi vjerujete...
Zloćini treba da se sankcionišu, to je sveto pravilo, ali nevezano sa prethodnom konstataciom, zašto se je u to vrijeme HDZ BiH protivno referendumu na kojem se je glasalo za nezavisnu BiH, pa je izvršena agresija od Srbije i JNA, odbacio svoju politiku odbrane i izvršili oružani napad na branioce BiH pod zastavom Hrvatske. Nikavi za to argumenti ne postoje.
Zao mi je svih nevino nastradalih. Cuo sam da je ovo bila odmazda kada se culo za pokolj u Ahmicima.. Bosnjaci su se ogradili i osudili zlocince iz armije. Vrijeme je da i drugi to ucine jer ako opet pukne ginuce vam dijeca kao i u proslom ratu uzaludno. Kako god okrenes svi smo gubitnici
Sve nevine zrtve nek pocivaju u miru. Moje saucesce porodicama. Sramota je da neka Bosnjacka delegacija nije dosla odati pocast ovdje i neka Hrvatska u Ahmice .
Ovom Covicu i delegaciji HDZ-a rat i stradanja neduznih civila pravo dobro dosli. To ko je i sta je pokazuje svojim djelima otkako je postao hrvatski clan Predsjednistva: na racun drzave kupio Audi od 170.000KM, otvorio Ured u Mostar da jos svojih moze zsposliti na racun drzave, jednog zeta imenovao za direktora Agencije za zrakoplovstvo, drugi zet mu savjetnik u Predsjednistvu, treci zet, od sestre muz,_ jucer imenovan za clana Nadzornog odbora Zeljeznica Federacije. Eto za sta mu sluzi ova drzava i hrvatski narod. I onda dodje i fotografise se,_ ko fol, pred nevino stradalim zrtvama. Pa znaju li ovi iz HDZ- a ista uciniti za svoj narod osim da ga pljackaju i polazuju vijence mrtvima?
jel ko odgovarao za pokolj u ahmicima?
Dario Kordić, Mario Čerkez, Bralo ... svi u Haagu ... a za Trusinu nitko u Haagu ... Jel bolje
@mirkoculjak tu im je i mjesto.. nikad ne izasli dabogda..
RIJEŠIO BIH OROBLEM SEJDIĆ - FINCI TAKO ŠTO BIH IM ODUZEO DRŽAVLJANSTVA I DRŽAO IH NA BORAVIŠNIM I RADNIM DOZVOLAMA OSTATAK ŽIVOTA , TAKO TO RADI FAŠISTIČKA EU.
Procitah u prilogu o Ahmicima.Kazu genocid.A u Trusini je vjerovatno legitimni cilj jer su bila 4 vojnika koji su se predali.Nikad ovde nece biti mira.Nazalost.
Krik Tursine! Ahmiće prilog ste zaključali.
Iskrena sućut.
rahmet svim nevino stradalim u ratu 92-95.