Skretanje pažnje na probleme Roma
0
Danas u više bh. gradova akcija "Stub srama"
Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dabogda ti ne htjela nosti cipele zimi na -20, dronfuljo
Vidi ovih komentatora što ih je Tito lijepo odgojio, mamicu vam rasističku. Ništa ne smrdi ko vaše sitne balkanske duše, bagro.
Šta ima na Sokocu papak genocidaški?
Kutija sa alatom se na bosanskom kaže KIŠTRA!
gdje cigo sakriva pare u kuci?? -ispod sapuna XD
sve ovo oko cigana, je stvar love, neko vidio priliku da uzima pare na njihov racun, dobro i ciganima, a jos bolje ovim sto uzimaju pare, nesto isto kao i sa psima, nakotilo se do besvijesti, a ne smijes ga pogledat a kamoli ubit,
Pa dovoljno je pogledati one kuće u Sarajevu koje su im svojevremeno dodijeljene kao smještaj. Čovječe, nove kuće su za maksimalno mjesec dana uništili i napravili ih neprepoznatljivim.
rechenica \"bijeli cigani\" odnosila se na Bosance, Hrvate, Makedonce i Srbe, koji povijesno nisu nacija, vech skup ilirskih i slavenskih malenih englavica, koje su povijesne porobljivacke velesile koristile za svoju radnu snagu, sexualne uzhitke, vojnike i sluzhinchad. Po tome je razvidno da sve vashe generacije s Balkana zhive kao ciganija. ROmi su nesto ono, sto vi dostojno jeste i to u jos opakijem životnom djelu.
nema se šta posebno reći osim ponoviti ovo gore. njihov je vlastiti izbor način na koji žive a onda daj da im drugi riješavaju \"probleme\". drugim riječima, daj šta daš, ja ću i dalje po svom. mislim da je preče da ih maknete sa ulica i semafora, sramota za ovu zemlju, nego da im izmišljate kvazi-potrebe kako im treba pomoći. kao što reče neko gore, nisam rasista ali brate problem su bili to će i ostati.
Vechi su Cigani Bosanci, Srbi, Hrvati i Makedonci, od samih Roma.. bijeli cigani, tako ih zovu Germani, oduvijek su se ponashali kao pravi bijeli cigani u odnosu, na socijalan zivot. Romima nikad nisu dozvolili da se integiriraju u drustvo.. Moguche to prestane jednom.. kad im netko iz EU postavi osobe koje che dirketno iz Drzhavnog budzeta uredit socijalna prava i ROmske nacilonalne manjine.
sram njih bilo smrde ko tvorovi, citam clanak smrdi mi nesto automatski
Ne volim ih nikako. Možete me nazvat i rasistom, boIi me k****, radio sam s njima i znam kakvi su. Dadneš mu hranu, odjeću, stvari za školu i još svašta nešto, i čim se okreneš nešto ti je već ukrao/la. Fuj.
Ova sa slike gore;\"Nemoj da me slikaš, hebo ti Hakaaala mateer!\"
NEKA SE ONI SAMO RAZMNOŽAVAJU I NEKA ČEKAJU DA IM DRŽAVA RIJEŠI PROBLEME. ZA TO VRIJEME NAŠI MOMCI I DJEVOJKE NE SMIJU NI DA UĐU U BRAK A KAMOLI DA RAĐAJU DJECU JER NEMAJU \"FINANSIJSKU SIGURNOST\". DAKLE PAMET U GLAVU A NE TAKARITI SE PO ČERGAMA !
Ne valja praviti razliku među ljudima, ali ovi Cigani su da Bog sačuva. Pravo na zdravstvo? - Ma kakvo pravo, u po\' januara on hoda bos po snijegu, i to ne što nema šta obuti već što neće. Pravo na školovanje? Kako ga pustiti da se druži s drugom djecom kad je danas ronio po smeću i to NEĆE da se okupa bez obzira na intervenciju nastavnika. Njihov problem je lijenost i bezobrazluk.