BiH
37

Danas sedmi Giro di Sarajevo: Pripremite bicikla i kacige i pridružite se vožnji

Klix.ba
Tradicionalna biciklistička utrka Giro di Sarajevo će se održati danas u Sarajevu. Sarajevske ulice će po sedmi put pripasti biciklistima, a pored vožnje kroz grad, održat će se i prvi Giro Drag Race.

Giro di Sarajevo će biti održan na istoj ruti kao i prethodnih godina, od Dobrinje do Vijećnice, te Vilsonovog šetališta, a početak je u 17 sati.

Svi koji žele učestvovati u vožnji se mogu prijaviti ispred osnovne škole Skender Kulenović na Dobrinju u periodu od 15 do 16:45 sati, a za učešće u vožnji vam treba ispravan bicikl i želja da date svoj doprinos za poboljšanje biciklističke infrastrukture u Sarajevu.

"Kada već nemamo staze, ništa drugo nam ne preostaje nego da zauzmemo saobraćajnice i vozimo po njima", rekao je ranije Loren Keserović, koordinator projekta u ime udruženja Giro di Sarajevo.

Zbog održavanja vožnje će doći i do izmjene u odvijanju saobraćaja. U vremenu od 17 do 19 sati saobraćaj će biti etapno obustavljan na dionici: Bulevar Mimara Sinana-G Transverzala-Ramiza Salčina-Lukavička cesta-Ante Babića-Bulevar Meše Selimovića-Zmaja od Bosne-Hiseta-Obala Kulina Bana-Telali-Mula Mustafe Bašeskije-Maršala Tita i Vrbanja.