Sjednica Doma naroda PSBiH
0

Danas o zabrani diskriminacije

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o javnim nabavkama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Predviđeno je razmatranje Prijedloga zakona o zabrani diskriminacije; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji te Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Delegati bi trebali razmatrati principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Trebali bi biti razmatrani i principi Prijedloga zakona o protuminskom djelovanju u BiH; Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj himni BiH te prijedloga zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH; Zakona o imunitetu BiH i Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe: Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2008. godinu; Izvještaj o radu BHRT-a za 2008. godinu i Upravnog odbora RTVBIH (BHRT) za 2007. i 2008. godinu; Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2008. godinu, s pregledom korekcije finansijskih izvještaja BHRT-a za 2007. i 2008. godinu; Imenovanje člana Upravnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa BiH iz srpskog naroda te Imenovanje članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH.