BiH
0

Danas je Dan Granične policije BiH

Sarajevo-x.com
Danas, 6. juna se obilježava Dan Granične policije Bosne i Hercegovine. Ceremonija obilježavanja osme godišnjice ove policije bit će upriličena u Glavnom uredu u Sarajevu.

Na ceremoniji će direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić i direktor policije Republike Hrvatske Marijan Benko potpisati bilateralne protokole o saradnji i to protokol o službenom tranzitu preko državnog područja druge ugovorne strane radi postupanja na vlastitom državnom području, protokol o osnivanju zajedničkih skupina za suzbijanje kriminaliteta, protokol o provođenju mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu granicu te protokol o upućivanju službenika za vezu.

Planirano je da se prisutnima na ceremoniji obrate direktor Dumančić i visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak, a prisustvovat će i predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić

Najuspješnijim policijskim službenicima, državnim službenicima i zaposlenicima te organizacionim jedinicama bit će uručene pojedinačne i kolektivne nagrade za radne rezultate, saopćeno je.