BiH
236

Damir Marjanović napustio Demokratsku frontu: Ne mogu da shvatim dogovore "ljutih neprijatelja"

Klix.ba
Damir Marjanović (Foto: Klix.ba)
Damir Marjanović (Foto: Klix.ba)
Šef laboratorije za forenzičku genetiku Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu profesor Damir Marjanović objavio je na svom Facebook profilu da istupa iz Demokratske fronte.

"Prije dvije sedmice sam vratio svoju člansku kartu i napustio mjesto člana predsjedništva. Razlozi? Ima ih više, ali je presudilo to što su vodeći ljudi 'te stranke' ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije sa već postojećim strankama koje su dobrim dijelom odgovorne za stanje u kojoj se BiH nalazi", napisao je Marjanović.

Istakao je da je bio jedan "nezvaničnih kandidata za člana predsjedništva", te da je nakon napuštanja stranke postao i "zvanični kandidat".

"Mogu shvatiti političke igre, iskorištavanje prilika, promjene strategije i sklapanje novih saveza. No, jednostavno ne mogu da shvatim fige u džepu, neiskrene riječi i tajne sastanke i dogovore 'ljutih neprijatelja' početkom jula u jednom 'širokom hercegovačkom gradu' (koji se naravno nikada nisu 'zvanično' desili). Da li je ovo kraj? Pa naravno da nije, jer idemo dalje – a kako bi drugačije", dodao je Marjanović