Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi gradjani Republike Srpske moraju da postuju zakon,uvodi se red u oblast gde je vladala anarhija pa neko moze da se prijavi na 3-4 mesta i da tamo glasa...u RS nece moci kao sto ne moze ni u jednoj civilizovanoj drzavi
opet su latini nadyebali srbe i bosnjake :))))).....svaka im cast ...mi srbi smo se morali braniti a dosta bosnjaka ce se prijaviti u rs da glasa i tako ce onii dobiti vise mandata u federaciji...stvarno vam cestitam :)))).....nego pripremite se vi tamo u srbiji da izadjete na izbore za rs...trebat ce nam oko 100 000 glasova...ako sandzaklije ne budu glasali za bosnjake
entiteti nema ingerencija nad drzavnim zakonima a zakon o prebivalistu je iskljucivo drzavni zakon. malo se zaletila vlada rs misleci da ce im ovo proci ali odgovorno tvradim da ce najkasnije slijedece sedmice ova uredba biti progkasena nevazeca od strane visokog predstavnika koji moze sve kad mu MZ naredi.
Znas i sama da to nista nije zavrseno, i da ce Bosnjaci i Hrvati to osporiti, a ima i Ustavni Sud i niz drugih mogucnosti da se to ospori, sto ce Hrvati i Bosnjaci to iskoristiti, znaci ne lazi ni sebe ni druge da je to zavrseno, to je zavrseno taman onoliko kolko je i aerodrom u Trebinju zavrsen :)))
kao prvo vlada rs nrma ingerencije da mijenja ili donosi uredbe o zakonu o pribivalistu jer je to zakon za koji je zaduzena iskljucivo država. Jedino VM na nivou BiH ga moze mjenjati i niko vise to je pojenta.
Ovo je očigledno kršenje Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma te predstavlja pozivanje na rat, jer očigledno ovaj čin predstavlja agresiju na sve Zakone, Ustav kao na državu Bosnu i Hrcegovinu i njene građane. JESTE LI SVJESNI ŠTA RADITE!!!!
Može biti sa EU direktivama MOŽDA, iako ne vjerujem. Direktive EU nisu obavezne ali Ustav i Zakoni BiH, kao Dejtonski sporazum koji je stim u vezi su obavezne. I to ovim činom RS krši. A ti malo nauči pravni redosljed primjene propisa, i ne pravi se naivan. Vrlo dobro znamo šta je cilj ovoga. To je rušenje Bosne i Hercegovine korak po korak.
@BOSMAN Donesite zakon!!!
Odluka legalno donesena. Donijelo je legalno zakonodavno tijelo. Odluka ima zakonsku snagu. Vrijedi do donošenja zakona. Ne vidim frku.
vidim ja majmuncino cetnicka. Ukinuti treba vasu genocidnu izdrkotinu i poslati vas u tri lijepe piccke materine
Svi koji se protive legalno donesenoj odluci sa zakonskom snagom, streme ilegali, ili šumskom razbojništvu, pa ih treba tako i tretirati. Odlučno i temeljito.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
"Tvrdi da odluka o prebivalištu na odgovarajući način, propisan i u EU, uređuje tu oblast". Oni baš vode računa da su im zakoni usklađeni sa onima u EU... ali samo onda kada im to odgovara.
рекла је индиректно "Готово је балије". Мирни Турци да вас буздованом својим не окинем.
najest ces se ti jos slame i loja dok to docekas iako cekate zadnjih 20 god prode vam zivot cekajuci kreteni glupi.
то ти мислиш. преко 20 година постоји Република Српска, а вријеме је и да се раздружимо.. мапе су исцртане, подјеле су утемељене, питање је само времена :)
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Cvijanovicka jesi to ti, il' se konj odvez'o ?
kako bi ona bila vesela kad bi je neki bosnjo s"j.....o :)
OVO CE ISTO I FEDERACIJA DA IZGLASA!!!
idi ratuj u Ukrajinu ne laprdaj ovdje...
Aferim momcino.......mislim gospodjo.
ili gospodjo,a mislis momcino :)