32. godišnjica
35

Čović i Krišto u Livnu zapalili svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje

G. Š.
U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 32. godišnjice stradanja grada Vukovara i Škabrnje, večeras su u Livnu zapaljene svijeće za sve one koji su dali svoj život za Vukovar, za Hrvatsku, Domovinski rat i na oltar svojoj domovini.

U organizaciji koordinacije Udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata i dužnosnika HDZ-a BiH u Livnu, odana je počast svim žrtvama Vukovara, paljenjem svijeća na Trgu kralja Tomislava.

Foto: Facebook HDZ BiH
Foto: Facebook HDZ BiH

Među okupljenim stanovnicima Livna, prisjećanju žrtava Vukovara, Škabrnje i drugih stradalih u Domovinskom ratu danas u Livnu su prisustvovali te zapalili svijeće predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i zamjenica predsjednika i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Foto: Facebook HDZ BiH
Foto: Facebook HDZ BiH

U povodu Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje širom Hrvatske se danas i sutra pale svijeće i odaje počast palim žrtvama tokom proteklog rata, ali i u većinskim dijelovima naše zemlje hrvatski narod obilježava taj događaj na prigodan način, uz molitvu i paljenje svijeća za žrtve stratišta u Republici Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini.

Foto: Facebook HDZ BiH
Foto: Facebook HDZ BiH

Inače, do sloma Vukovara je došlo na današnji dan, prije 31. godinu prilikom čega je grad sravnjen sa zemljom. Vukovar je pod opsadom bio 87 dana, a život je izgubilo 2.717 branitelja i civila. Iz grada je prognano oko 22.000 Hrvata i ostalih nesrba, a još se traga za 386 osoba.

Vukovar je pod opsadom bio 87 dana, a bitka je završena okupacijom koja je potrajala sve do 15. januara 1998. i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja nakon koje su se Vukovarci konačno vratili svojim domovima koje je prije toga trebalo obnoviti.