BiH
42

Club Cristal: Elitni striptiz da, prostitucija nikako

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U povodu nemilih događaja vezanih za hotel Holiday kada je u SIPA-inoj akciji Coral i Tango, zbog utaje poreza, organizovanog kriminala i navođenja na prostituciju, uhapšeno 16 osoba, a među njima i direktor hotela Holiday, oglasio se i menadžment kluba Cristal koji se nalazi u prostorijama ovog hotela.

Menadžment kluba Cristal navodi kako osjećaju odgovornost i potrebu da informišu javnost o tome kako nemaju nikakve veze sa SIPA-inom akcijom, niti navodima u kojima se dovode u vezu sa njom.

"Cabaret Gentlemen's Club Cristal posluje po svim zakonskim, pravnim i finansijskim normama kako nalažu zakoni i propisi u BiH. Svi zaposleni, uključujući i umjetničke plesačice poll dancea su uredno prijavljeni i posjeduju dozvole za rad koje su im izdale nadležne institucije", navode iz menadžmenta kluba Cristal.

Dodaju kako u ovom klubu dosad nikad niko nije radio nikakve radnje koje asociraju, navode ili direktno imaju veze sa bilo kojim oblikom prostitucije i sličnim nezakonitim radnjama.

"Apsolutno poričemo bilo kakvu umješanost, direktnu ili indirektnu vezu kluba kao mjesto radnje ili uposlenika u bilo koji oblik prostitucije. Način na koji se klub Cristal dovodi u vezu sa slučajem prostitucije, bez ikakvih argumenata, govori o tome da je namjera da se sve ono što je normalno u svijetu jednostavno zatvori i zabrani u Sarajevu", navode iz menadžmenta ovog kluba i napominju kako uredno izmiruju obaveze kirije prema bivšem najmodavcu kao i prema stečajnom upravniku sa kojim imaju, kako navode, izuzetno korektne odnose.

"Pozivamo sve nadležne, pravne, policijske i finansijske institucije, a naročite medije u državi da dođu i izvrše kontrolu i provjeru svih ovih navoda, a javnost pozivamo na jedinstvenu zabavu u klub Cristal koji je otvoren svakim danom od 21-05h na istoj adresi hotel Holiday", poručuju iz kluba Cristal.