BiH
0

Članovi Vlade KS-a upoznati s radnom verzijom Nacrta budžeta

FENA
Vlada Kantona Sarajevo danas je upoznata s radnom verzijom Nacrta budžeta za 2011. godinu.

Ministar finansija KS-a Muhamed Kozadra predočio je stanje u prihodima i rashodima u protekloj godini te mogućnosti u okviru kojih bi se mogao kretati ovogodišnji budžet.

Prema sadašnjoj procjeni budžet za 2011. godinu mogao bi iznositi 660 miliona KM.

Kantonalni premijer Fikret Musić kazao je kako u narednih nekoliko dana očekuje da ministri definiraju potrebe i zahtjeve ministarstava prema budžetu, ali uz opću odrednicu imperativa štednje.

Dodao je da bi nacrt budžeta trebao biti utvrđen najkasnije do 1. februara, ali nije specificirao kada će biti naredna sjednica Vlade i da li će na njoj biti razgovora o radnoj verziji nacrta ili će već biti predočen nacrt budžeta za 2011. godinu, koji će potom razmatrati poslanici u Skupštini Kantona Sarajevo.

S dnevnog reda sjednice skinut je prijedlog zakona o primjeni u Kantonu Sarajevo Zakona o državnoj službi Federacije BiH, koji je inicirala vlada u prethodnom sazivu.

Članovi vlade su danas formirali dva pregovaračka tima koji će u narednom periodu razgovarati sa sindikatima obrazovanja, policije, državne službe, odnosno komunalne privrede, a sve u cilju ostvarivanja stalnog dijaloga sa sindikatima.

Na današnjoj sjednici novoizabrana zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Hanka Vajzović, na lični zahtjev, a zbog sukoba interesa, razriješena je dužnosti člana Upravnog odbora Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.