BiH
27

Članovi Predsjedništva BiH putuju krajem godine kod Erdogana, Čović kod Obame

Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici prihvatilo poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, upućen Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, za službenu posjetu Republici Turskoj krajem 2015. godine.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo i poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću, za sudjelovanje na Summitu vođa u borbi protiv ISIL-a i nasilnog ekstremizma, koji će biti održan u New Yorku, 29.09.2015. godine.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Narodne Republike Kine Xija Jinpinga i glavnog sekretara Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona, upućen predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Draganu Čoviću, za sudjelovanje na Susretu svjetskih vođa o rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena: opredjeljenost za akciju (UN-Women), koji će biti održan u New Yorku, 27.09.2015. godine.

Predsjedništvo BiH je odlučilo da uputi pozive glavnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu i predsjedniku Narodne Republike Kine Xiju Jinpingu da posjete Bosnu i Hercegovinu 2015. godine.