BiH
118

Čilić na pozornici pjevao sa Thompsonom

Piše: A. M.
Foto: Z. M./Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Nakon svete mise ispred crkve Svetog Jakova u Međugorju, gdje je danas izuzetno svečano u povodu dolaska osvajača US Opena Marina Čilića, lokalni župnik je kazao da je upravo Čilić, uz svetu gospu, pronio slavu malog Međugorja.

Potom je teniseru poklonio prigodan dar - umjetničku sliku sa motivom gospe uz fotografiju Čilića sa peharom US Opena. Osim Čilića poklone su dobili i Marinov menadžer, kao i njegovi roditelji.

"Za sve što sam postigao zahvalan sam Bogu, porodici, rodbini i trenerima. Na ovome ne želim stati. Nadam se da ću vas uskoro ponovo obradovati nekim uspjehom. Hvala vam svima od srca", kazao je okupljenima pred crkvom Čilić.

Dva sata kasnije uz vatromet izašao je na pozornicu pred hiljade svojih navijača. Tamo ga je sa reketom u ruci čekao lokalni župnik. Bio je to ustvari reket sa kojim je Čilić prije tačno devet godina osvojio juniorski Roland Garros.

"Hvala svima još jednom. Hvala i onima koji su uz mene u dobru, a posebno hvala onima koji su uz mene i u zlu. Ovo sve je kao najljepši san", kazao je Čilić.

Potom su na pozornicu izašla Marinova braća i roditelji. Čilić je zapjevao sa Markom Perkovićem Thompsonom pjesmu "Lijepa li si", posvećenu susjednoj Republici Hrvatskoj.

Spomenimo i to da su na Čilićev doček došli i lideri dva HDZ-a, Dragan Čović i Martin Raguž, kao i Kolinda Grabar-Kitarović.