BiH
0

FOTO / Centrotrans ponudio 11 autobusa i 7 minibusa za prijevoz putnika u Hadžićima

FENA
Generalni direktor Centrotransa Safudin Čengić sa svojim pomoćnicima održao je danas radni sastanak s načelnikom Općine Hadžići Hamdom Ejubovićem o rješavanju prijevoza putnika na području općine Hadžići.

Na sastanku je prezentiran Projekt za uključenje Centrotrans Eurolinesa u javni gradski prijevoz na području KS-a s akcentom na separat prijevoza putnika na području općine Hadžići, saopćeno je iz Pres-službe Općine Hadžići.

Projekt prijevoza za ovu općinu je temeljito i precizno razrađen te bi po riječima generalnog direktora Centrotransa Safudina Čengića otklonio sve trenutne probleme i maksimalno optimizirao prijevoz.

Između ostalog u Projektu se navodi da bi za obavljanje autobuskog prijevoza Centrotrans na području općine Hadžići koristio 11 autobusa i sedam minibusa.

Prema lokaciji prijevoza planirano je angažovanje vozača s domicilom u odredištu linije, dok bi manji broj, šest vozača, mogao biti iz Sarajeva.

Načelnik Ejubović je nakon sastanka kazao da je Centrotransov projekt prijevoza putnika dobro urađen, ali da konačnu odluku o uvođenju ove kompanije u javni gradski prijevoz donosi Kanton Sarajevo.

Ukoliko do toga dođe Općina Hadžići će podržati onog prijevoznika koji nudi maksimalni kvalitet te najniže cijene i uvjete za građane općine Hadžići.