Odgovor Kaplanu
85

Čengić: SDA je u Zastupnički dom FBiH izabrala HDZ, a u Dom naroda Dragu Puzigaću

Piše: Er. M.
Irfan Čengić (Foto: H. M./Klix.ba)
Irfan Čengić (Foto: H. M./Klix.ba)
Nakon izjava federalnog zastupnika Salmira Kaplana da SDP u rukovodstvo Parlamenta želi uvesti HDZ i SNSD, reagovao je zastupnik SDP-a Irfan Čengić.

"Kaplan zaboravlja da je njegova stranka u rukovodstvo Zastupničkog doma izabrala HDZ, a u rukovodstvo Doma naroda umjesto Zlatnog ljiljana izabrala je Dodikovog Dragu Puzigaću koji je uspio blokirati Zakon o izbornim jedinicama koji bi riješio problem Doma naroda", poručio je Čengić.

Ističe da su SDA i HDZ zajedno rušili dnevni red i napustili sjednicu Parlamenta FBiH, te koordiniraju izbor hrvatskog delegata u Dom naroda u Zeničko-dobojskom kantonu, gdje je SDA na strani HDZ-a, tvrdi Čengić, kako bi Dragan Čović osigurao većinu u klubu da može blokirati formiranje vlasti.

"Dva zamjenika nisu izabrana jer nije bilo prijedloga i čim klubovi dostave prijedloge ići će se u izbor. Parlamentu je potreban predsjedavajući jer do kraja godine Parlament treba razmatrati nacrt Budžeta FBiH i eventualno odluku o privremenom finansiranju, s obzirom da je Vlada FBiH probila sve zakonske rokove za donošenje budžeta", naglasava Čengić.